balonówek Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Cześć:)mam mały problem bo ostatnio kupiłem 3 krewetki fire red na próbe czy bedą mogły u mnie życ,ale okazało sie że: jedna krewetka zdechła druga krewetka ,,znikła''przeszukałem całe akwarium i zero a trzecia krewetka dostała wylinki i całkiem znikła:( Co jest grane? Może to wina ramirez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Zgadza się, ramirezki lubią 'skubać' młode krewetki. Przynajmniej u mnie tak było.. Też tak mam, tyle że w krewetkarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Czyli 25zł poszło w las;/ ale jak ramirezy mogły je wciamać skoro one nie były młode tylko takie starszaki:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon23 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Jak jedna z nich miała wylinkę, to być może ukryła się w bezpiecznym miejscu, by nowy pancerz jej stwardniał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Nie wiem czy to możliwe jak przeszukałem całe akwarium pod korzeniami również mam troche nie szczelną pokrywe bo za małą o 1cm ale za tydzień jade kupić nową,ale wątpie żeby wyszły z akwa;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Po wylince krewetki maja miękki pancerz i są osłabione więc ramireza bez przeszkód mogła je pożreć. Czytałem kiedyś nawet o tym jak komuś zjadła krewetkę hellenka ale to tak z przymrużeniem oka traktuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Możliwe,ale znikły mi 2krewetki jedna po wylince a druga nie miała wylinki:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 A skąd wiesz?Cały czas przy akwarium siedzisz i pilnujesz? To że nie widziałeś wcale nie znaczy że jej nie miały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 No fakt:/ Skoro mówicie że zostały pożarte to trudno:(:(ok dzieki:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunrise103 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 W Twoim zoologu to są ceny zaporowe, za 3 sztuki 25zl?! Masakra. Btw. Ramirezki, w moim 72 litrowym akwa,też zjadły 2 krewetki, miały z 1,5cm ale nie przeszkadzało im to. Byłem w szoku, bo Ramirezy mają max 4 cm! Mogły się też schować za filtr, bądź grzałkę jak moje. ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted August 3, 2011 Author Share Posted August 3, 2011 Za 25zł 3krewetki i mała karma:)ale napewno zjadły je bo nie ma ich w całym akwa,ale już wiem żeby krewetek nie kupywać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi6 Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Niekoniecznie. Krewetki potrafią bardzo dobrze się maskować. Ja kiedyś wpuściłem 3 krewetki babaulti do ogólnego akwarium i już następnego dnia byłem przekonany że zostały zjedzone. Po kilku tygodniach jedną sporadycznie widywałem jak przesiaduje na korzeniu. Dopiero po kilku miesiącach jak robiłem restart znalazłem wszystkie 3 w akwarium. I to dopiero wtedy gdy wszystkie ryby były wyłowione a wody było na kilka centymetrów. Tak więc nie przesądzałbym że zostały zjedzone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts