Cloe Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 A dokładniej u samiczki gupika. Proszę, czy jest ktoś na tyle mądry i wie, co znajduje się w okolicach pęcherzu pławnego? Dosłownie styka się z nim. Przeszukałam już wszystkie możliwe linki, więc nie mówcie mi: . Nie wiem na co rybka jest chora, bo objawy pasują do różnych chorób. Objawy: ocieranie się o przedmioty i (wydaje mi się) mocniej zaczerwienione skrzela, rybka szybciej oddycha. Dodatkowo teraz zauważyłam do zaczerwienienie... jakby krew :/. Proszę uprzejme osoby chociaż powiedzieć mi, co znajduje się w bliskim "sąsiedztwie" p. pławnego? Z góry ogromne dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 W bliskim sąsiedztwie pęcherza pławnego znajdują się praktycznie wszystkie narządy wewnętrzne... pęcherz pławny w zależności od stopnia "wypełnienia" zajmuje sporą część jamy brzusznej. Określenie "zaczerwienienie w okolicy..." jest mało precyzyjne. Zdjęcie ryby powinno sprecyzować problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cloe Posted August 11, 2011 Author Share Posted August 11, 2011 Dobra, ponawiam temat Już nie chodzi o to, co wcześniej mówiłam- okolice pęcherza płw. Teraz biedna rybka ma jakby, hm, nie wiem, watę na dolnej wardze. Eh, jak szukam w necie, co to za choroba, to pasuje ich wiele do tych objawów. Rybka do tego strasznie schudła i szybciej oddycha. Na dodatek w sobotę wyjeżdżam na pare dni i boję się podwójnie o tą rybkę Zamieszczam zdj: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts