marcart Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Witam wszystkich serdecznie. Otóż mam taki problem. Zostałam zmuszona przewieźć ostatnio akwaria i o ile problemu nie było z rybkami (wyłowienie + sprzątanie + na nowo stara woda ) problem pojawił się w krewetkario-otosarium. Woda w baniaku musiała zostać ( ok. 20cm ) bo nie miałam możliwości wyłowienia maluchów. Najpierw było odmulanie (na tyle na ile mogę , mam bardzo drobny piasek kwarcowy) . Następnie, zlanie możliwie jak największej ilości wody do baniek i jazda 10 km. Fakt faktem zrobił się "mały" armagedon . Ale po przyjeździe napełniłam wodę , poczekałam chwilę aż muł osiądzie i włączyłam filtr. Niestety ... od przeprowadzki minęło ok 15 dni a woda w akwarium jest hmmm mułowata. Nie ma klarowności. Próbowałam już wszystkiego podmiana , mycie gąbek , wymiana połowy zeolitu - poprawy brak. Filtr chodzi 24h/d, wbudowana kaskada nie znam modelu . Jedyne co jest na nim napisane to AA . Akwarium niestandardowe sześciokątne , wysokie również AA . Obsada : 10 CR, xxx otoski, xxx red cherry . Czy całkowite "pranie" filtra coś by pomogło ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damrat14 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 wyczyś filtr!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcart Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Nie musisz krzyczeć ..... Napisałam przecież , że cały wkład został wyczyszczony ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Moim zdaniem powinnaś wymienic całą wodę oraz wymyć nie wkłady lecz filtr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts