thekonrab Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Witam mam taki problem z filtrem: Dziś kupiłem akwarium z całym wyposażeniem.Filtr jakoś dziwnie działa.Nie mogę założyć deszczownicy i napowietrzacza na raz. Jak założę samą deszczownice to popierdzi chwile i przestanie (nie wiem czemu) Jak nakładam sam napowietrzacz z rurką to rurkę muszę wyjąć poza akwarium a drugim wlotem lecą bąbelki (słabo trochę) I w dodatku we wszystkim w akwarium osadzają się bąbelki. Proszę o szybką pomoc Mój filtr to Hanza Aquaristic HJ-311B Ps: Zastanawia mnie czemu nie mogę założyć obydwu rzeczy u kolegi ma dwie rzeczy wczepione w filtr . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Nie rozumiem po co Ci naraz dwie rzeczy? Załóż samą deszczownie i już. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekonrab Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Ale z deszczownicy nic nie leci no moze trochę na początku ale potem już nic nie leci edit Zauważyłem teraz że co jakieś 10-20sec wywala bąble (czyli działa) ale czemu nie cały czas lecą bąble z deszczownicy Andrerw: edytuj posty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Sprawdź przepływ wody w filtrze. Sprawdź też deszczownie czy wszystko jest z nią w porządku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekonrab Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Przepływ jest dobry ale znowu zauważyłem że jak przechylam filtr to dopiero pod jakimś kontem działa pełną parą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunrise103 Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 No to ustaw go pionowo tak żeby woda leciała. Deszczownię zamontuj i jeśli masz ją nad powierzchnią wody to daj oczka w dół, jeśli masz ją pod powierzchnią wody, to daj je do góry. Wszystko powinno działać, więc może to być tylko i wyłącznie Twoja wina, że źle go ustawiłeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts