micuch11 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Ostatnio widziałem w sklepie kraba mangrowego i chciałbym kupić parę, ale nie wiem jak je hodować więc zbieram info o nich , a także czy można je trzymać z rybkami , ślimakami i żabą albino. Z góry dzięki mod.-Radzę zadbać o pisownię!! Następnym razem poleci czerwona jedyneczka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Po co założyłeś nowy temat o dokładnie z tej samej treści? No może z wyjątkiem podziękowaniem wraz z stadem emotiknów... Ryby zostaną uśmiercone. Zresztą jak pytasz się o nie to pewnie chcesz go wsadzić do akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Kraby mangrowe potrzebują środowiska wodnego i lądowego więc wyklucza się trzymanie ich z rybkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon23 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Kraby nie powinny być trzymane z jakimikolwiek rybami, krewetkami, czy ślimakami... A także roślin nie powinno się tam dawać, bo krabiki porozcinają je . Potrzebują część lądową, oraz wodną, z tym że wodna powinna stanowić dwie trzecie całości, bo większość czasu spędzają one w wodzie. Temp. wody powinna wynosić 27 st. a na lądzie 22-28st. Na jednego krabika przypada średnio 15-20l. Jednak nie powinno się trzymać ich w w stadzie większym niż 5 sztuk (pociachają się). Przyjmuje pokarmy takie jak niektóre warzywa i owoce, tabletki pokarmowe dla ryb. To są podstawowe informacje Pzdr Ps: Popraw nazwę tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Dragon...Akurat hodowałem kraby,mangrowe żyją w stadkach natomiast np.tęczowe żyją same i na osobnika to akwa 54l minimum. 25l wystarcza na 3 mangrowce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon23 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 25l wystarcza na 3 mangrowce Też miałem mangrowce, i myślę że 25l na trzy osobniki to jednak trochę za mało, moim zdaniem na trójeczkę min 40l . Każdy ma prawo mieć swoje zdanie Jak już wspomniałem , powinno się je trzymać w ilości min 2-3 osobniki, ale nie więcej niż pięć, jeśli nie posiada się odpowiedniej wielkości akwa-terrarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts