S'Sayan Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Siemka. Chciałbym przedstawić wam moje nowo założone krewetkarium. Litraż: *25l (40x25x25) Szkło: *4mm Oświetlenie: *15W 0,6W/l Filtry i napowietrzenie: *Aquael FZN 1 Podłoże: *Kulki gliniano-torfowe, ziemia ogrodowa, bazalt 2-5mm Ogrzewanie: *Aquael 25W Tło: *Czarny brystol Ozdoby: *Korzeń Co2: *Bimbrownia Nawożenie: *Mikro, makro Temperatura: *25 stopni Flora: *Rotala indica *Żabienica *Didiplis diandra *Proserpinaca palustris cuba *Staurygyne sp *Peacook moss *Wgłębka *Weeping moss *Eleocharis vivipara *Nurzaniec olbrzymi Fauna: *20 Fire Red Fotki * Początek *Korzonek *Efekt końcowy Mile widziana krytyka i dobre rady. Na razie jest jak jest i mam nadzieję, że będzie lepiej Fotka robiona starym aparatem więc jest jaka jest. Pozdrawiam S'Sayan Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Ciekawie się zapowiada, fajny korzonek. Trochę za duża granulacja żwiru, zbiornik wydaje się przez to mniejszy. Wstaw fotki jak zarośnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek1250 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Ciekawe Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 Kilka nowych fotek: * * * * * * Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Super, pięknie się prezentuje czarne podłoże w aranżacji. Daje 10/10.... Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Rowniez mi sie podoba ale wzrok przyciaga ten termometr, zmienilbym na przyklejany na szklo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Czy to jest na pewno 25l? Wydaje się na większe. Super krewetkarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 Co myślicie o tym tle??? Bo te worki co z nich zrobiłem są takie jakby błyszczące. Może jak będą matowe to fotki będą lepsze? Rowniez mi sie podoba ale wzrok przyciąga ten termometr, zmienilbym na przyklejany na szklo. Może całkowicie go wyciągnę bo temp. utrzymuje się na 26 stopniach tylko co jakiś czas będę mierzył??? Czy to jest na pewno 25l? Wydaje się na większe. Wymiary 40x25x25. Specjalnie linijkę wyciągnąłem ;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi6 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Co myślicie o tym tle??? Bo te worki co z nich zrobiłem są takie jakby błyszczące. Może jak będą matowe to fotki będą lepsze?Może. Pomyśl ewentualnie o kupnie arkusza czarnego brystolu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Worek mi w ogóle nie przeszkadza, bardziej grzałka. Mech by ją lepiej zakrywał . A generalnie to fajnie jak ktoś ma smak i nie przesadza z aranżacją, mi się bardzo podoba; aż szkoda, że nie będzie chociaż 1 ryby która przepływałaby pod tym korzeniem. Sam się o to prosi Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi6 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 A co do baniaczka - bardzo ładny. Już wiem na kim będę się wzorował przy moim krewetkarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 aż szkoda, że nie będzie chociaż 1 ryby która przepływałaby pod tym korzeniem. Sam się o to prosi A może przeniosę bojownika z 240l akwarium??? Będzie miał lepiej czy gorzej??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 19, 2011 Author Share Posted August 19, 2011 Mały edit. Doszła roślinka, której nie wiem jak się nazywa. Jak by ktoś wiedział proszę o nazwę ;] (roślinka liściasta na 1 zdjęciu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Pearl Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Całkiem ładnie, ale ta duża roślinka tutaj nie pasuje. Możesz przenieść bojka, będzie miał całe akwa dla siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 Na razie roślinka zostanie bo nie mam z nią co zrobić. Bojka wpuszczę jak krewetki podrosną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Ten żwirek wygląda, że jest większej granulacji niż 2-5mm. Jak na moje oko to jest to samo 5mm i więcej. Nie wiem czy to złudzenie na zdjęciu czy faktycznie tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 Całkiem ładnie, ale ta duża roślinka tutaj nie pasuje. Możesz przenieść bojka, będzie miał całe akwa dla siebie A wiesz co z krewetkami będzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Pearl Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Całkiem ładnie, ale ta duża roślinka tutaj nie pasuje. Możesz przenieść bojka, będzie miał całe akwa dla siebie A wiesz co z krewetkami będzie? Przy dobrych warunkach krewecie będą się szybciej mnożyć niż bojek będzie w stanie upolować, szczególnie jak będziesz go dobrze karmił Jeśli będzie dużo kryjówek, krewecie nie dadzą się złapać. I nie powiedziane jest, że każdy bojownik jest urodzonym zabójcą Może Twój jest tolerancyjny, musisz sprawdzić. Jakby co, przełożysz go z powrotem Osobiście nie widzę w tym żadnego problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 Przy dobrych warunkach krewecie będą się szybciej mnożyć niż bojek będzie w stanie upolować, szczególnie jak będziesz go dobrze karmił Jeśli będzie dużo kryjówek, krewecie nie dadzą się złapać. I nie powiedziane jest, że każdy bojownik jest urodzonym zabójcą Może Twój jest tolerancyjny, musisz sprawdzić. Jakby co, przełożysz go z powrotem Osobiście nie widzę w tym żadnego problemu Tylko nie wiem bo krewetki są jeszcze małe. Jeszcze nie zauważyłem aby bojek atakował jakieś rybki w 220l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted November 29, 2011 Author Share Posted November 29, 2011 Dawno nie pisałem więc dodam aktualne fotki. Na ostatniej fotce dobrze widać te "nasionka" mchu. Co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Basteq Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Z tym nowym podłożem już lepiej wygląda. Wrzuć fotkę całości Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceokiusz Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Ciekawie się zapowiada, fajny korzonek. Trochę za duża granulacja żwiru, zbiornik wydaje się przez to mniejszy. Wstaw fotki jak zarośnie.Jak dla mnie zbiornik wydaje się mniejszy przez termometr a nie przez żwir:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted December 5, 2011 Author Share Posted December 5, 2011 Jak dla mnie zbiornik wydaje się mniejszy przez termometr a nie przez żwir:) To gdzie go przyczepić??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Jest ok Dawno niespotkałem kogoś kto zamiast Rc używa nazwy Fire red ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceokiusz Posted December 6, 2011 Share Posted December 6, 2011 Jak dla mnie zbiornik wydaje się mniejszy przez termometr a nie przez żwir:) To gdzie go przyczepić??? Może gdzieś schować na tylni plan jak jest taka możliwość. Ale rozumiem że zbiorniczek malutki i nie ma za wiele możliwości. W końcu to tylko termometr:) Akwa super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts