Gaweł Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Witam wszystkich Posiadam akwarium 100x50x50 250l Zamierzam hodować tam pielęgnice i myśle nad taką obsadą: Zamierzam kupić: 2+2 P.Mekka 1+1 P.Zebra 1+1 P.Pawiooka (Właśnie co o tym myślicie bo jedni mówią że tak jedni że nie) Mam: 3 Pleki (Albino i 2 zwykłe,Są już razem około 7lat i nie chce ich rozdzielać) 2 Kosiarki (będzie 6) 1 Sum rekini 1 Brzanka rekinia Co myślicie,zostawić a może coś odjąć (Prosze nie krzyczeć załozyłem by sie spytać ) Pozdrawiam Gaweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Pawiooka w 100cm baniaku to pomyłka, nie wspominając o łączeniu z pozostałymi rybami. W takim zbiorniku wystarczą 2 pary pielęgnic, ale takich rosnących do max 18cm. Wszystkie przez Ciebie wymienione ryby nie nadają się do tego zbiornika, no może kosiarki, ale one w ogóle nie pasują do pielęgnic amerykańskich... Proponuje Ci małe CA Sajica + Miodowe, ew. 2 pary zeber (jedna pasiasta, druga ksantoryczna). Możesz spróbować połączyć zebry z miodowymi i do tego jakieś ameki wspaniałe lub mieczyki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 Tylko że ten akurat baniak mam razem z Tatą który kocha mekki i muszą być Co polecacie do Mekki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Do meeki drugą pare meek, lub sajica/ zebra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 A co ty na to: 2+2 P.Meeka 1+1 P.Zebra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Nie będą miały wystarczająco dla siebie miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts