thekonrab Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Witam zaczynam swoją przygodę z akwarium. I mam pytanie :Bo mam zamiar kupić żywe roślinki do akwarium (30l)ale nie wiem jakie.Czy moglibyście podać nazwy tych roślin i uzasadnienie. drugie Czy muszę dać pod żwir jakieś podłoże?a jeśli tak to jakie najlepiej? A trzecie to:czy koniecznie trzeba nawozić rośliny? PS :Nie chce ich hodować na masową skale Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol23 Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 1.Moczarka argetynska , Anubias niski, rogatek , to rośliny łatwe w hodowli,nie wymagające 2.Nie musisz 3.Nie koniecznie ,ale dobrze jest je nawozić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekonrab Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 Dzięki bardzo poczekam jeszcze na opinie innych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Napisz jakie masz oświetlenie ,bez tego ani rusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekonrab Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 25watówke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fafik Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 roślinki ponikło, elocharis, dyzy Heniek, mchy, valliniseria nano + roślinki poprzednika nie trzeba nawozić oświetlenie wymagane a twoje wystarczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thekonrab Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 Ostanie 2 pytania : Czy będę rosły przy podłożu Piasek kwarcowy Biały Ile kosztuje tak mniej więcej taka roślinka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Powinny rosnąć ale polecam czarny bazalt o drobnej granulacji , roślinki będą lepiej wyglądać . Co do kosztów roślinek to różnie ,zależy od sklepu. Jeśli chodzi o zakup przez internet to polecam (NIE WIEM CZY MOGĘ) http://sklep.roslinyakwariowe.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts