krosnik Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Witam. Chciał bym kupić dodatkowo do akwarium jakiś napowietrzacz. Zastanawiam się nad takim modelem : http://allegro.pl/show_item.php?item=1736422474 Zapytacie na co mi taki "duży"? Ponieważ chce 1 końcówkę umieścić w akwarium ogólnym a 2 w akwarium w którym będę odchowywał narybek (10-20L). Co o tym sądzicie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 To zależy jaki w ogólnym masz filtr. Jaki litraż itp. Jeśli filtr jest wystarczająco wydajny o dodatkowo nawozisz rośliny np. CO2 to bez sensu. Co do narybku i tego małego akwa to niech ktos bardziej doświadczony się wypowie bo nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 1. Będzie to brzęczało niemiłosiernie. 2. Jak chcesz dodatkowo napowietrzyć wodę, to ma to mały sens. 3. Jak chodzi Ci o sam efekt wizualny, a nie podajesz co2 do wody... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Efekt wizualny można naprawde super zrobić. Ja sam taką pompkę mam chodzi tylko w dzień. Lecz ja w obecnym akwa mam same sztuczne rosliny. W kolejnym, będą żywa ale to już inna bajka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 1. Będzie to brzęczało niemiłosiernie. Niektóre modele napowietrzaczy faktycznie głośno pracują,ale mam ten HP i jest tak cichutki,że sam byłem zdziwiony. Jeżeli ktoś potrzebuje napowietrzacza,to jak najbardziej polecam HP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mati43 Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 http://allegro.pl/napowietrzacz-aco-220 ... 25698.html u sebie mam ten i jest oki stoi w szafce dziala w dzien chyba że zapomni się to i całą noc i jest oki. w baniaku 250 pompuje i jest nieco skrecony bo było za mocno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts