grzegrzół Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Jak w tytóle ewentualne porady jak to zwalczyć mile widziane. Akwarium 54l Obsada krewetki fire red i babaulti. Filtr-eheim 2213 Podaję co2 z butli ale glony wyskoczyły kiedy byłem na urlopie i wtedy zabrakło gazu. Innymi nawozami nie nawożę. Podłoże-ada amazonia II Oświetlenie-sera plant kolor 2x15w 4900k,1x15w 6000k brilant dayliht po 10h/24 teraz zmniejszyłem do 8 godzin. Roślinność dno całe porośnięte elocharisem+3 małe anubiasy nana. Proszę o porady i dziekuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 prawdopodobnie jakieś nicienie. Weź je usuń szczoteczka do zębów(starą) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Szczoteczką do zembów roślinki? Według mnie to jakieś krasnorosty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Jeśli to "krasnal" to najlepszą bronią na nie według mnie jest kosiarka, ale ty masz za małe akwarium. Możesz spróbować delikatnie paznokciami je zeskrobać ale pewnie i tak powrócą. Myślę że masz coś nie tak z parametrami wody, ewentualnie za długo masz światło włączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
attack89 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Mi to wygląda na oedogonium, ale w tym przypadku to ja jestem pewny tylko na 50%. Dwa razy widziałem tylko tego glona i jest bardzo podobny do tego z Twoich zdjęć Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Szczoteczką?To przecież elocharis tylko w powiększeniu tych żdżieb jest z milion. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts