doktor13xxx Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Witam, wyczytałem gdzieś że mój skalar jest chory na pęcherz bo nie może pływać leży na dnie i cięzko oddycha. Więc przezuciłem go do osobnego zbiornika i podniosłem temperature do 30 C i stale napowietrzam minoł już prawie tydzień a widzę że rybce się nie zbyt poprawiło z zdrowiem co mam robić może zastosować jakieś leki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Przeczytaj http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=6&t=16197 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Podaj więcej informacji, zgodnie z regulaminem viewtopic.php?f=6&t=14640 Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor13xxx Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 Witam ponownie. Przeczytałem link z chorobami i znalazłem dwa lekarstwa penicylina krystaliczna i chloromycetyna. Pojechałem do akwarystycznego i czegoś takiego nie mają mówią że nie można handlować w Polsce lekami dla ryb. To mówie żeby mi dali jakiś podmnienik czy coś ale nic nie mają. No i co mam robić może zastosować coś innego na ten pęcherz pławny czy na te przeziębienie. Proszę pomóżcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted August 1, 2011 Share Posted August 1, 2011 Pytałeś w lecznicy u weterynarza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor13xxx Posted August 1, 2011 Author Share Posted August 1, 2011 No nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts