tomilondyn Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Nie wiem co będzie lepsze na chwile obecna mam zwykły szklany dyfuzor o taki: By tomilondyn at 2011-07-25 mysle nad takim : By tomilondyn at 2011-07-25 lub: By tomilondyn at 2011-07-25 lub reaktor taki: By tomilondyn at 2011-07-25 chyba reaktor będzie lepszy aha zbiornik 600L Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 A może reaktor który jest całkowicie poza akwarium. REAKTOR CO2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted July 25, 2011 Share Posted July 25, 2011 Miałem drabinkę Hagena, w 200L dawała radę, dobrze rozpuszcza CO2 (nie w całości), ale jest bardzo skuteczna. Nie trzeba czyścić, tylko wypoziomować ją dobrze trzeba, jak się źle ustawi to bąbelki bokiem będą uciekać. Ten ostatni reaktor dział na tej samej zasadzie, ale nie miałem okazji go testować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomilondyn Posted July 26, 2011 Author Share Posted July 26, 2011 A może reaktor który jest całkowicie poza akwarium. REAKTOR CO2 Ciekawy tylko czy aby te wewnętrzne "rurkowe" nie będą bardziej wydajne? przez dłuższą droge więcej gazu się wyzwala , natomiast w tym po prostu jest "wdmuchiwany" przez np deszczownie do akwarium , zgadza się? to tylko takie moje gdybanie bo z takim zewnętrznym spotykam się po raz pierwszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomilondyn Posted August 8, 2011 Author Share Posted August 8, 2011 no i jest , działa od kilku dni , na ulotce znalazłem informacje ze potrzeba mu 48 godzin na ustabilizowanie i poprawne działanie , wytwarza się po 48 godzinach specjalna błona i teraz pytanie czy podczas "postoju" CO2 ta błona-osłona nie zniknie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Czy ja widzę w tle bąbelki z napowietrzacza? Chcesz jednocześnie wzbogacić wodę w CO2 oraz go wypłukać za pomocą napowietrzania? To normalne że się tworzy ta błona, moja drabinka miała to samo, nie wiem czy CO2 może tam stać, ale u mnie chodził od początku, nawet podczas robienia się tej błony (wtedy taki śliski będzie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts