PiotreQ Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Witam. Czy kryptokoryny i anubiasy będą dobrze rosły przy oświetleniu 0.34w/l ? Podłoże to aqua substrate 2 +. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Tak. To "podstawowe" rośliny. Coś do poczytania: viewtopic.php?f=5&t=9355 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotreQ Posted July 22, 2011 Author Share Posted July 22, 2011 Ale czy będą dobrze rosły,czy tylko stały w miejscu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 To nie są rośliny szybko rosnące. Będą rosły, ale powoli. Chcesz coś co szybko rośnie, to kup moczarki. Dadzą radę na takim świetle spokojnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quantic Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 U mnie przy takim oświetleniu kryptokoryny rosły całkiem ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viola Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Myślałam aby zakupić anubiasa do akwarium około 35 l Jednak słyszałam że ona rosną na kamieniu/korzeniu to w żwirku być nie mogą wcale ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quantic Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Niektórzy wkładają go w podłoże, niektórzy przymocowują żyłką do korzenia, bądź kamienia, a u jeszcze innych Anubiasy pływają przy powierzchni wody. Ich korzenie prezentują się wtedy fascynująco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Myślałam aby zakupić anubiasa do akwarium około 35 l Jednak słyszałam że ona rosną na kamieniu/korzeniu to w żwirku być nie mogą wcale ? Mogą,ale tylko te drobniejsze korzenie. Nie można przysypać głównego kłącza,bo zgnije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viola Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Aha, rozumiem już, dzięki za odpowiedzi Mod.Janusz---Ja też dziękuję i zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts