DDS07 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Witam, Mam pytanie a mianowicie czy taka obsada pasowałaby do 112l? Prętnik Karłowaty - 4+2 P.Kakadu - 3+1 Otoski - 8 Zależałoby mi na dochowaniu się narybku któregoś z gatunku więc nie myślę o jakiejś ławicy w toni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zawalich10 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Prętnik karłowaty 1/1 p.kakadu1/1-3 otoski - 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Prętnik Karłowaty - 4+2 Prętnik karłowaty 1/1 Taka i taka ilość jest zła. Prętniki trzymamy w haremach a nie w parach. Nie wiem czy propozycja autora nie jest napisana na odwrót bo nie wiem czy 4 jest samców a 2 samice czy na odwrót. P.Kakadu - 3+1 Tu tak samo. Które to samce a które to samice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Witam, Mam pytanie a mianowicie czy taka obsada pasowałaby do 112l? Prętnik Karłowaty - 4+2 P.Kakadu - 3+1 Otoski - 8 Zależałoby mi na dochowaniu się narybku któregoś z gatunku więc nie myślę o jakiejś ławicy w toni... No ok tylko, że harem to np. 4+2 czyli, że 4 samce i dwie samice a tu chodzi o coś odwrotnego. Prętnik 2+4 Kakadu 1+3 Otosek 8 Tak będzie ok. Jeśli Ci zależy na odchowaniu młodych to najprościej będzie po prostu mieć drugi baniaczek i tam po tarle przenieść ikrę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDS07 Posted July 22, 2011 Author Share Posted July 22, 2011 Mi właśnie o to chodziło 4 samice i 2 samce tak samo kakadu 3 samice i 1 samiec Co do drugiego zbiornika było by to dobrym pomysłem i wtedy mógłbym dać jakąś ławice proszę o propozycje odpadają Neonki i Razbory Klinowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Jeżeli nie chcesz Neonek i Razbor to może Żałobniczki albo Hokejówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DDS07 Posted July 22, 2011 Author Share Posted July 22, 2011 Ja myślałem nad którąś z tych gatunków ryb Lśniącooczka Wielooka Pseudomugil Gertrudae Tęczanka Wernera Co wy o tym myślicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Pseduomugil wymaga słonawej wody więc odpada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts