krosnik Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Chciałem podać narybkowi mrożona ochotkę ale takowa jest za duża dla małych , mam zakupiony pokarm Mikrovit BASIC polecił mi go sprzedawca w zoologicznym. Czy ten pokarm jest odpowiedni , czy mogę ochotkę zetrzeć jakoś i podać narybkowi ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Mikrowit jest OK.,a jak maluchy trochę podrosną to możesz ochotkę posiekać bardzo drobno i nią też karmić-najlepiej co drugi dzień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dafnia Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 No właśnie na temat ochotki zdania są podzielone. Fakt, że gwarantuje szybki przyrost ale co z czystością mikrobiologiczną i chemiczną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta18466 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Narybek możesz karmić normalnym pokarmem, tyle, że rozdrobnionym. Ja tak robię i ładnie rosną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 No właśnie na temat ochotki zdania są podzielone. Fakt, że gwarantuje szybki przyrost ale co z czystością mikrobiologiczną i chemiczną? Jak ze wszystkim,może się zdarzyć jakiś wadliwy towar. Ja przez 30 lat,nie miałem problemu z powodu ochotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts