artur072 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 mam w akwarium filtr aqua el fan 1 plus. dziś rano zauważyłem że filtr nie daje wogóle powietrza a gdy go wyciągnę ponad wodę to ledwo pompuje wodę choć jest ustawiony na max czyszczony był 5 dni temu co jest grane ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Przeczyść i sprawdź wirnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Napisz ilo litrowe masz akwarium i jakie ryby i w jakich ilościach bo twój filtr może nie wyrabiać i się zapycha. Rafi ma racje sprawdź wirnik bo to może on szwankuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur072 Posted July 21, 2011 Author Share Posted July 21, 2011 akwa 60l obsada w takcie zmiany ale obecna to: 3 molinezje 2 glonojady 2 danio 1 platka 1 żaba 1 ślimak Czyli na nowo dokładnie wyczyścić filtr ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 akwa 60l obsada w takcie zmiany ale obecna to: 3 molinezje 2 glonojady 2 danio 1 platka 1 żaba 1 ślimak Na molinezje, danio i glonojady akwarium za małe. Platki trzymamy w haremach a żaby min. 4 szt. Czyli na nowo dokładnie wyczyścić filtr ?? Pierw wyczyść filtr dokładnie bo może to pomoże a jak nie to możliwe że z wirnika się złuszczyła taka osłonka. Jak tak to będzie trzeba kupić nowy. Mi się tak zepsuł i właśnie tak jak Tobie nie pobierało powietrza woda ledwo co leciała i jeszcze strasznie hałasowało. I to tylko na początku coś tam filtrowało jak cię mogę a po jakimś czasie od włączenia już prawie w ogóle nic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts