Legion Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 Witam O której godzinie Waszym zdaniem lepiej podawać Carbo - węgiel organiczny? Akwarium ośwuetlam w godzinach od 13 do 22. Węgiel mogę podawać przed pracą o 7 lub po pracy ok 17. Stąd mam dwa pytania: 1. W moim przypadku, która godzina będzie lepsza 7 czy 17 2. Teoretycznie, która godzina byłaby najlepsza gdybym cały czas był w domu i nie miałbym dylematu czy 7 czy 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
globoos Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 Może artykuł się przyda: http://www.akwa.org.pl/content/chemia-w ... el-aktywny Skoro węgiel ma służyć roślinom do ich wzrostu to na mój rozum podałbym go przed włączeniem światła aby w pełni go wykorzystały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suchy82 Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 Ja swoj podaje o roznych godzinach i nie widze roznicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 Węgiel o którym piszecie nie ma raczej wiele wspólnego z nawożeniem roślin chyba że mowa o easy carbo,bo to jest płynny węgiel potrzebny roślinom. Węgiel aktywny wsypuje się do filtra po zakończonej kuracji leczniczej w akwarium w celu wyeliminowania medykamentów z wody i nie powinien się tam znajdować dłużej niż 2-3 tygodnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 IMHO chodzi o Easy Carbo, lub inny preparat tego typu. Najlepiej, jak masz wybór i możliwość - rano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts