AquaMario Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Po restarcie umieściłem wątrobowca pod siatka jak na załączonej fotografii. Nurtuje mnie pytanie czy ktoś z Was miał kontakt z takim sposobem zaadoptowania Subwassertang'a czy jednak radzicie przywiązać za pomocą żyłki? Nie jestem pewien czy da rade przebić się przez siatkę mimo iż oczka wydają się dość szerokie. Nie chciałbym zmarnować solidnej porcji rośliny, więc prosiłbym o w miarę szybką poradę żeby ewentualnie skorygować sposób obsadzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Wszystko ładnie, dobrze zamocowane. Wątrobowiec lepiej jest zawiązać żyłką. Przez takie oczka przebije się po jakimś czasie. Musisz poczekać. Wszystko pięknie, tylko na zdjęciu jest wątrobowiec w postaci wgłębki wodnej. To subwassertang: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMario Posted July 18, 2011 Author Share Posted July 18, 2011 Dokładnie tak ... Co do foto to wyjaśnione (w podpisie) że nie chodzi o gatunek z załączonego zdjęcia. Fotografia ma jedynie charakter poglądowy, mający na celu pokazanie sposobu zamocowania. Dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Normalnie możesz zamocować siatka nic się ie stanie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMario Posted July 29, 2011 Author Share Posted July 29, 2011 Faktycznie nic się nie stało jak zamocowałem go pod siatką, jednak ... bardzo trudno było mu się przebić przez i tak już duże jej oczka. Straciłem cierpliwość i wyjąłem kamień ... tym razem przymocowałem wątrobowca za pomocą żyłki i efekty widoczne już po 3 dniach. Wyraźnie zaczyna "pęcznieć" i nabierać pożądanego kształtu. Nie polecam siatki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts