Decik175 Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 Opis zbiornika zbiornik zalany był w lutym i dojrzewał 3 tygodnie Wymiary akwarium 60cm x 30cm x 30cm Wyposażenie; - oświetlenie: świetlówka 1x15W(orginalna) + 11W Lampka Aquael Decolight (w tyle) - filtracja: Turbo filtr 350 aquael - podłoże: aqua basis plus JBL + kamyki parametry wody NO3- KOŁO 10 mg/L NO2- 0 mg/L GH-5 d KH-6 d pH-6,8 temperatura wody 27-28C podmian wody średnio raz na 2 tygodnie przy czyszczeniu zbiornika na dnie zauważyłem jakiegoś robaka barwy jasno szarej prawie biały był wielkości główki od szpilki i na tylnej ścianie zbiornika chyba nic nicienie ale pewny nie jestem, zauważyłem także że krewetek mi sporo ubyło z akwa, prosiłbym o rade jaki środek konkretnie zastosować i jak by miała wyglądać kuracja Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted July 17, 2011 Share Posted July 17, 2011 hallo Daj zdjęcie szkodnika, bez tego nikt nie odważy się jednoznacznie wskazać wroga Twego. Jasno-szary prawie biały to trochę tego będzie. temperatura wody 27-28CTo trochę za ciepło chyba że masz krewetki sulawesi, teoretycznie red cherry da się w tej temperaturze trzymać nie mniej jednak one wolą niższe przedziały temperaturowe. Tu bym się miedzy innymi doszukiwał powodów ubytków krewetek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts