Gaweł Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Chory bojek: litraż zbiornika 23l Zbrojnik dojżewał 3tyg Filtr 24h/7 gatunki i ilość ryb Bojownik Ampularia stosowane nawozy Płyn chroniący przed Pleśnią i ryb Tropical parametry wody Ph 7.4 temperatura w zbiorniku 26C Podmiany wody co 2 tyg Objawy : Jego płetwa ogonowa i grzbietowa czarnieje i znajduje sie na niej pleśń 3 ostrzeżenia w przeciągu 3 dni a Tobie ciągle mało - viewtopic.php?f=6&t=14640 Dostosuj się do regulaminu działu - jano Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Podaj informacje o baniaku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 16, 2011 Author Share Posted July 16, 2011 Akwa opisane w podpisie link Obsada Bojownik i Ampularia Ph 7.4 Tem 26 C Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 Mi wyszła pleśń w domu przy oknie i też takiego płynu od pleśni użyłem...pewnie ten sam co twój :zamieszany: . Daj fote ryby będzie łatwiej określić co to może być. Teraz lejesz jakieś coś a nie wiesz na co jest rybie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 16, 2011 Author Share Posted July 16, 2011 Poprawione Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 No i jeszcze fote dodaj i będzie cacy. Nawet taką z komóry robioną... może by pomogło w identyfikacji. Podmianki jakieś robisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 17, 2011 Author Share Posted July 17, 2011 Aparat robi foty bardzo słabej jakości a do kom usb zgubiłem. Spleśniałe końcóki płetw odpadają Ale Bojek ma apetyt Odpada ta część którą zaznaczyłem na obrazku poniżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Zdjęcie dość nie dokładnie i nie za bardzo coś widać... Czy znasz NH3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Zastosuj baktopur, albo odetnij nożyczkami zniszczone końcówki płetw i zastosuj erytromecyne. Aha, po co stosujesz jakiś tam wynalazek od leśni w swoim akwarium? Masz pleśń u siebie? Może warto by zastanowić się co w twoim akwarium jest nie tak że ryba Ci choruje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts