monix Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Witam chciałabym przedstawić moje 112l (80x35x40 proste) Akwarium zalano 19.06. pierwsze rybki w składzie 2 gupiki, 4 danio i 1 zbrojnik zostały wpuszczone 09.07. Przed wpuszczeniem rybek zrobiłam testy NO2 = 0, NO3 = 0 (testy kropelkowe) oraz test paskowy: ph = 7,2, kh = 6 gh > 16 Podłoże: Aquabasis plus + Manado Filtr: Eheim 2213 (250) plus Oświetlenie: 2x24 Aquarelle + PHILIPS 865 1x18 PHILIPS 965 Grzałka: Aquael easy heater 75w Chłodzenie: wiatrak komputerowy + zamrożona woda w butelkach Planowana obsada: 12 danio, 2 gupiki, parka ramireza, 1 zbrojnik, 3 ślimaki Helenki.................. Zdjęcie robione kilka dni temu przed wpuszczeniem rybek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Noooo... Akwarium bardzo ładne, a jak się wszystko rozrośnie... Mam pytanie jakie danio? Dania występują przy powierzchni więc nie będą rzucać się w oczy. Pomyśl o rybach pływających w toni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
troja1410 Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Podoba mi się aranżacja baniaczka,z czasem jak roślinki będą się rozrastać będzie jeszcze ładniej.Zamieniłbym danio na inny gatunek pływający stadnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Bardzo ładne akwarium moje za 2 mieciące będzie podobnie wyglądało ale to troche potrwa zanim kupie roślinki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomilondyn Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Świetny baniak , super , a będzie jeszcze lepiej. Jak wyżej nie szedł bym w danio , raczej w coś bardziej kolorowego i te gupiki to tez szkoda akwarium. Może razborki albo neonki czerwone? Gost: Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Bardzo ładne akwarium moje za 2 mieciące będzie podobnie wyglądało a ale to troche potrwa zanim kupie roślinki... MOJE AKWARIUM 128L: viewtopic.php?f=39&t=34454 Co to wnosi do tematu? Spam jest zbędny nie musisz sie chwalić swoimi podbojami masz własnmy temat a nie innym spamujesz Ps Monix Akwa Piękne A Twój co wnosi? Powstrzymaj się od takich komentarzy. Nie mój dział,więc nie będzie nagrody.-Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 12, 2011 Author Share Posted July 12, 2011 Dzięki za wszystkie miłe komentarze, mam nadzieje, że akwarium z czasem będzie jeszcze ładniejsze Co do obecnej obsady to rybki zostały przeniesione z mojego mniejszego akwa, są już ze mną rok więc zdążyłam się już do nich przyzwyczaić i szkoda było by mi je wydać - dlatego też postanowiłam dokupić im kilku współtowarzyszy. Jeśli chodzi o Danio to mam 2 lamparcie i 2 pręgowane. Skoro radzicie mi żebym nie szła w Danio to może dokupie ich tylko z 2, 3 tak dla towarzystwa tym moim obecnym? i pomyśle jeszcze nad innymi rybkami stadnymi. Razbory to raczej odpadają bo lubią pływać w tych samych partiach wody co Danio więc mógłby się zrobić niepotrzebny tłok? Neony też raczej preferują te same partie więc już sama nie wiem…(chyba założę nowy temat dotyczący obsady). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 21, 2011 Author Share Posted July 21, 2011 nowy mech na korzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Coraz ciekawiej się robi fajnie wygląda ten korzeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Akwarium bardzo ładne , czekamy na rozrost roślinek Mam podobnej wielkości akwarium. Mogła byś napisać trochę dokładniej na temat oświetlenia ? Chciałbym zmienić w swoim świetlówki a w twoim akwa bardzo podobają mi się kolorki 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 21, 2011 Author Share Posted July 21, 2011 Dzięki za miłe słowa Mekto co do oświetlenia to mam (od tyłu): 2x24 z odbłyśnikami Aquarelle + PHILIPS 865 1x18 PHILIPS 965 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Dzięki A co do tych danio to poprzednicy mają rację.Nie żebym miał coś przeciwko tym rybkom ale w twoim akwa bardziej pasowały by razborki ewentualnie neonki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 22, 2011 Author Share Posted July 22, 2011 Nie no przyzwyczaiłam się już do tych moich danio więc zostają i mało tego chce ich dokupić jeszcze z 2, 3. Razborki też mi się podobają więc może i te rybki też kupie tylko nie wiem ile? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Razborki to chyba w parach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Razborki to chyba w parach? Razbory to ryby stadne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 22, 2011 Author Share Posted July 22, 2011 Rafi200 a mogę je trzymać z danio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Rafi200 a mogę je trzymać z danio? Ale chodzi Ci o razbory klinowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 22, 2011 Author Share Posted July 22, 2011 Tak o klinowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 Myślę że liczba taka sama jak u danio będzie odpowiednia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 22, 2011 Author Share Posted July 22, 2011 Dzięki. W takim razie jutro idę po rybki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 23, 2011 Author Share Posted July 23, 2011 No i poszłam dziś po rybki z moim lubym jednak zamiast razborek kupiliśmy parkę molinezji tak nam się spodobały, że nie mogliśmy wyjść bez nich póki co trzymam je w akwa kwarantannowym (25L) na razie wyglądają na zdrowe, nawet zaloty im w głowie więc chyba będzie Ok. Następny zakup razbory klinowe ale to za 2 tygodnie dopiero. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 23, 2011 Author Share Posted July 23, 2011 Oto mój nowy nabytek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 Akwarium ciekawie zrobione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted July 23, 2011 Author Share Posted July 23, 2011 Dzięki. Mam nadzieję, że z czasem będzie jeszcze ciekawej bo planuje dokupić jeszcze kilka roślinek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGO1987 Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 No molinezje super tez planuje kupić black moly innej odmiany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts