sunrise103 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Cześć. Mam filtr, który może być również napowietrzaczem. I tu rodzi się moje pytanie czy musi działać z napowietrzaniem czy może być też bez? Tafla wody krąży podczas filtrowania czy to wystarczy by napowietrzyć wodę czy lepiej żeby działał z napowietrzaniem od razu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Jak porusza taflę dość mocno to wystarczy. Jaki to filtr? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappa2 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Wystarczy żeby woda falowała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Tak jak piszą koledzy wyżej. Co więcej - gdy tlenu będzie za mało, to to zauważysz. Wszystkie ryby będą siedzieć tuż przy tafli i będą łapać powietrze. Mogą mieć zaczerwienione skrzela. Rybki denne, kiryski, zbrojniki będą co chwila podpływać do tafli zaczerpnąć powietrza co będzie widać i słychać. Ilość tlenu w wodzie to parametr który na oko nawet można bez problemu określić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunrise103 Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 To będzie na słabiutkim napowietrzaniu, bo na razie dojrzewa, bo było przedwczoraj zalane. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Teraz, gdy jest gorąco dobrze jest mocno napowietrzać, żeby rybki się nie podusiły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunrise103 Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 Teraz, gdy jest gorąco dobrze jest mocno napowietrzać, żeby rybki się nie podusiły. Ono dopiero dojrzewa, jak już wyżej pisałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Jak dojrzeje, wpuść rybki, mały test. Zobacz przede wszystkim jak zachowują się rano po nocy. Jeśli wszystko będzie ok, napowietrzenie będzie zbędne. Przynajmniej u mnie nie jest w ogóle potrzebne. Jedyny jego sens widzę przy naprawdę hardcorowym dozowaniu CO2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pappa2 Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Jak dojrzeje, wpuść rybki, mały test.Do tej wypowiedzi dodam żebyś wpuszczał rybki stopniowo, nie wszystkie naraz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunrise103 Posted July 12, 2011 Author Share Posted July 12, 2011 Jak dojrzeje, wpuść rybki, mały test.Do tej wypowiedzi dodam żebyś wpuszczał rybki stopniowo, nie wszystkie naraz... Wiem, wiem. Co wyjdzie zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts