sunrise103 Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Czy mogę zmieszać podłoże z czarnego żwirku i piasku Malawi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Czy mogę zmieszać podłoże z czarnego żwirku i piasku Malawi?Możesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunrise103 Posted July 8, 2011 Author Share Posted July 8, 2011 Dziękuję za odpowiedź i proszę zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 A ja powiem "niekoniecznie"! Nie wiele wiem o Malawi, nie jest to mój ulubiony biotop, ale wiem że tamtejsze pyski lubią uprawiać grzebologię w podłożu. Jeśli czarny żwir to "ostry" bazalt, a pewnie to właśnie on - to nie wiem czy jest to dobry pomysł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 A ja powiem "niekoniecznie"! Nie wiele wiem o Malawi, nie jest to mój ulubiony biotop, ale wiem że tamtejsze pyski lubią uprawiać grzebologię w podłożu. Jeśli czarny żwir to "ostry" bazalt, a pewnie to właśnie on - to nie wiem czy jest to dobry pomysł. Autor nigdzie nie napisał że ma zamiar włożyć tą mieszankę do malawi. Pisał czy może zmieszać czarny żwirek i piasek Malawi? Może chodzi o czarny żwirek i piasek który jest z jeziora malawi Nie napisał że chce go dać do malawi Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Możesz, ale nie wiem czy będzie to ładnie wyglądać. No i czy chcesz tam zrobić Malawi? BO jak koledzy zauważyli czarny bazalt dla pyszczaków nie będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunrise103 Posted July 11, 2011 Author Share Posted July 11, 2011 Niee, nie chce robić Malawi, po prostu dostałem worek od znajomego w gratisie w sklepie i jak miał tak leżeć, to już go wsypałem. Akwa teraz dojrzewa. I muszę zakupić jakieś roślinki co szybko rosną, polecacie coś? Można przenieść, jeśli nei tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 No to jak dałeś już ten piasek to nie kombinuj już z czarnym żwirem, bo efekt może nie być już taki fajny (chodzi mi o efekt wizualny). Co do roślin załóż temat w odpowiednim dziale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Dla mnie efekt będzie super gdy bielutki piasek połączy się z czarnym kolorem bazaltu. Można w ten sposób zrobić "plażę" albo "ścieżkę" co według mnie jest bardzo oryginalne i przykuwa wzrok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 Popieram Rafi200. Natomiast zwykłe przemieszanie tych podłoży nie będzie dobrze wyglądać. Na temat podłoża uzyskałeś już wystarczające odp. Temat o roślinach w innym dziale.Ten zamykam.-Sławek121 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts