Nemoo Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 W związku z tym że był Dzień Dziecka i miałem puste akwarium w piwnicy, skleiłem je porządnie a że moje dzieci lubią rybki, postanowiłem postawić im ten baniaczek dla ich frajdy i pociechy żeby mogły mieć też swój udział w akwarystyce od najmłodszych lat... Akwarium : 72l - 60x30x40 - profilowane Filtracja : HJ-701 (kaskada) Oświetlenie : 1x15W T8 i 1x24W T5 Ogrzewanie : Grzałka 100W, temperatura 25 C Podłoże : Żwir 2kg wierzch, koci żwirek 4 kg środek, JBL substrat na dnie Dekoracje : połamany kokos ale już myślę o korzeniu jednak Inny sprzęt : Parametry wody : pH-7,5, Kh-6, Gh>14, NO3-5mg/l, NO2<0,01 mg/l Nawożenie : 7ml profito raz na tydzień Flora : to co dostałem od ludzi i kilka krzaczków ze 112l Fauna : 12 neonków inessa, parka prętników karłowatych, parka gupików endlera, 1 helenka Zbiornik założony 28.V.2011 r. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 7, 2011 Share Posted July 7, 2011 Baniak nie ma 72l. Miałby gdyby to nie był profil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Ps.gupiki sie trzymie w haremach 1+2/3 a nie w parach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemoo Posted July 8, 2011 Author Share Posted July 8, 2011 gaweł - wiem o tym tylko czekam w mojej 112 na nowy miot i wtedy pomieszam rybki a w tym wypadku chodzi o krzyżówkę akurat tego samca z tą samicą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts