ent Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Miałem filtr kaskadowy i niestety mi padł wczoraj wieczorem dziś punkt 9:00 zrobiłem akcje po sklepach i kupiłem SERA fil 60 zaraz po pracy będę go montował, mam nadzieje że rybki się utrzymają bez filtracji. Będę go musiał włączyć bez żadnych dodatkowych starterów typu biostarter-filter bo nie mają nic takiego. Pan w sklepie powiedział że lepiej wyciągnąć ten wkład węglowy i wsadzić gąbke ?? Ja używam potasu, żelaza i CO2 dla roślinek także lepiej ten wkład zostawić chyba ?? Co ile wymieniać te wkłady ?? P.S. akwa 54l , 6 gupików, 2 prętniki, 3 platki, 6 kirysków i jeszcze pytanie jak montować ten filtr wszędzie pisze że w całości pod wodą ?? przecież tam jest kabel od prądu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonio61 Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Filtr montujesz pod wodą, przewodem się nie przejmuj jest zabezpieczony , węgiel wyjaławia wodę , stosuje się go po kuracji lekami , zastąp go gąbką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Gdy padnie Ci filtr, montujesz, albo lecisz po drugi i montujesz w nim/obok, starą gąbkę, lub inne wkłady. Bez tego, będziesz miał problem prawdopodobnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts