Trufl Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Od paru dni noszę się z zamiarem przemeblowania akwarium, wynika to po części z warunków wizualnych a po części z kondycji roślin. Otóż mam problem z okrzemkami, rośliny rosną jak szalone i tylko ich górne partie są od nich wolne... Dodatkowo NO3 i NO2 wychodzi 0, staram się nawozić ale nie przynosi to odpowiednich rezultatów. Jakie w takim wypadku byłyby optymalne rośliny? Zauważyłem, że nie wszystkie poddają się glonikowi jednakowo, niektóre walczą. Czy są jakieś "niezniszczalne" rośliny które wytrwają atak?Takie które mają minimalne wymagania? P.S Gałęzatka ma się świetnie ale glona glonem zwalczać nie ma sensu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaś Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Rogatek, rogatek i jeszcze raz rogatek. Jeszcze nigdy nie widziałam glonów na rogatku, a hodowałam go od dziecka w różnych akwariach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts