damien5 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Witam! Chciałbym zaprezentować swój zbiornik po restarcie, do którego byłem zmuszony przez nadmiar obowiązków co zaowocowało katastrofą glonową:-/// AKWARIUM: 63L (60x30x35) OŚWIETLENIE: 2x24W T5 FILTRACJA: AquaClear 30 OGRZEWANIE: TetraTec HT75 PODŁOŻE: Aqua Substrate II+ FLORA: Rotala Rotundifolia 'Green' Rotala Rotundifolia Eleocharis Parvula Lilaeopsis Novae Zelandiae Java Moss Echinodorus Latifolius Anubias Nana Bonsai Microsorum Philippine FAUNA: Pielęgniczka Ramireza 2x Neon Inessa 6x Krewetka Filtrująca 1x Akwarium jest świeże, myślę, że jak rośliny się rozrosną to będzie nienajgorzej;) Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Już teraz wygląda nieźle,a zapowiada się zaje... Oby znów nie dopadły go glony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egwin85 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Zapowiada się ciekawy zbiornik.Podałbym jeszcze co2 toby szybciej zarosło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damien5 Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Dzięki za miłe słowa, też mam taką nadzieję co do glonów. Kiedy jak kiedy ale w wakacje już na pewno nie dopuszczę do takiej katastrofy Też się zastanawiam nad CO2 ale póki co zobaczę jak pociągnie bez niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Jak się zrobi mały busz powinno wyglądać super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Zapowiada się ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Fajnie to wygląda Mogę mieć pytanie? jak się nazywa ta czerwonawa roślina na ostatnim planie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damien5 Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 Miło mi, że akwarium się podoba - oby tak zostało Ta czerwonawa roślinka to Rotala Rotundifolia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Dziękuję bardzo. Ciekawa jestem jak się rozwinie akwa Imponujący korzeń. Jak mocowałeś mchy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip_B Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 Bardzo ładne akwarium, tym bardziej, że to początek. A co2 to może być zwykła bimbrownia, której koszt to kilka złotych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damien5 Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 Dulle: Ten 'imponujący korzeń' jest złożony z trzech mniej imponujących korzeni A mchy mocowałem zwyczajnie - nitką Filip_B: Cieszę się, że akwarium się podoba - co do tego CO2 to chyba jednak się zdecyduję, bo już kilka osób mi radzi, żeby w ten sposób wspomóc roślinki, dam znać jak wprowadzę jakieś nowości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts