Jump to content

Recommended Posts

Witam wszystkich. Po poczytaniu trochę informacji stwierdzilem ze moje bocje siatkowane maja ospę, lecz mój problem polega na tym:

W akwa 60 l mam 5 bocji glonojada molinezje i skalara , bocje maja teraz ospę, u molinezji raczej tez pojawiają sie pierwsze plamki lecz skalar nie ma żadnych objawów .

Czy leczenie mam zastosować w glównym baniaku izolując tylko skalara , a może muszę zakupić kolejny baniak do wyleczenia bocji i molinezji proszę o pomoc.

Akwa 60l, roślinki sztuczne, żwir 0,3 trochę większych kamyków , 2 sztuczne konary , oczywiscie filtr turbinowy 230v, temperatura 267 stopni.

W akwa 60 l mam 5 bocji glonojada molinezje i skalara ,

Poczytaj najpierw o obsadzie bo to co masz tutaj to dramat i bodaj najważniejsza przyczyna tej ospy...

Czy leczenie mam zastosować w glównym baniaku izolując tylko skalara , a może muszę zakupić kolejny baniak do wyleczenia bocji i molinezji proszę o pomoc.

Zdecydowanie powinieneś kupić większy baniak, ale głównie by w ogóle móc trzymać te ryby... NA temat leczenia ospy masz na forum tyle tematów, że głowa boli. Za to nie boli szukanie.

Akwa 60l, roślinki sztuczne, żwir 0,3 trochę większych kamyków , 2 sztuczne konary , oczywiscie filtr turbinowy 230v, temperatura 267 stopni.

Akwa 60 l - za małe DRAMAT !!!!

sztuczne roślinki - DRAMAT

sztuczne konary - DRAMAT

do tego zestawu pasują jeszcze tylko sztuczne ryby...

filtr turbinowy... wow...

temperatura 267 stopni - kup grzałkę z termostatem bo woda już dawno Ci się zagotowała ...

Share

• Create New...