xIzaa Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Witam. Mam małe pytanie co do akwarium. Mam do użycia akwa o wymiarach 80x20x80(wysokość X szerokość X długość). Jakie rybki można w nim trzymać? Czy mogą to być zwykłe jak w innych akwariach (Typu gupiki, danio, neonki, kiryski)? Chodzi mi o to czy jest wystarczająco szerokie. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Masz tak zwanego "Jamniczka" Gupiki i Kiryski pewnie tak, nad neonkami bym się zastanawiał a Danio raczej nie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Masz tak zwanego "Jamniczka" Gupiki i Kiryski pewnie tak, nad neonkami bym się zastanawiał a Danio raczej nie.. Jamniczka,przy 80cm wysokości Skąd Ci to przyszło do głowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 20cm szerokości... wszystkie rybki które nadają się do 25l [patrz podklejony temat w dziale obsady] + niektóre z tematu do 60l. Gupiki, kiryski pandy, pigmeje, bojki, może nawet harem, jakieś zmienniaki plamiste, otoski, ogólnie bez szaleństw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Witam.Mam małe pytanie co do akwarium. Mam do użycia akwa o wymiarach 80x20x80(wysokość X szerokość X długość). Jakie rybki można w nim trzymać? Czy mogą to być zwykłe jak w innych akwariach (Typu gupiki, danio, neonki, kiryski)? Chodzi mi o to czy jest wystarczająco szerokie. Wszystkie te rybki , które wymieniłeś wydaje mi się że możesz spokojnie hodować oczywiście w odpowiedniej ilości ponieważ są to rybki , które dorastają do raczej niewielkich rozmiarów.Akwa. wysokie więc teoretycznie skalary by się nadały lecz obawiam się że za wąskie . A tak poza tematem to ciekawe wymiary baniaka , nigdy nie spotkałem się z takim , chyba na zamówienie był robiony ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xIzaa Posted July 3, 2011 Author Share Posted July 3, 2011 Tak, brata kolega zamówił taki właśnie. No to dziękuje za odpowiedzi w tak krótkim czasie Jeszcze pomyślę co z tym akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Masz tak zwanego "Jamniczka" Gupiki i Kiryski pewnie tak, nad neonkami bym się zastanawiał a Danio raczej nie.. Jamniczka,przy 80cm wysokości Skąd Ci to przyszło do głowy? No a jakbym go postawić na przedniej szybie Nie no żartuje rzeczywiście palnąłem głupotę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guma Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Jakby się przeszedł do szklarza to można by go jakoś przerobić W tym akwarium to tylko jedną "ławicę" byś mógł trzymać i ogólnie jak dorzucisz do niego filtr i grzałkę to strasznie ciasno w tym będzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Wszystkie te rybki , które wymieniłeś wydaje mi się że możesz spokojnie hodowaćNiekoniecznie. Jak kiryski to tylko pandy, pigmeje. Ruchliwe danio przy 20cm szerokości nie bardzo, od biedy neony zielone. Tu można dać więcej rybek, ale odpowiednio dobranych. Akwa. wysokie więc teoretycznie skalary by się nadały lecz obawiam się że za wąskie .Skalary do baniaka 20cm szerokości? :zamieszany: Żadne rybki dłuższe niż 5cm, a Ty proponujesz rybę wielkości dłoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Takie coś stoi w KFC w M1 Radomskim, pływa w nim sic! parka pielęgnic. Ja bym nie wpuścił tam nic prócz bojownika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts