przemo94 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 hej mam pytanie czy jak przycisnę dłuższa gałązkę kamyczkiem to się rozrośnie i stworzy trawnik??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Że co? Jaką Ty roślinę chce rozciąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 hallo hej mam pytanie czy jak przycisnę dłuższa gałązkę kamyczkiem to się rozrośnie i stworzy trawnik???Mały heniek nie ma dłuższych czy krótszych gałązek, różnica miedzy nimi może wynosić 3mm-4mm. Jak weźmiesz taką dłuższą i przyciśniesz kamieniem to z braku światła zginie, dopadnie ją chloroza i zgnije. Bierzesz pęsetę, łapiesz pojedyncze roślinki i wtykasz w podłoże, zalewasz wodą i jak masz to zagazowujesz CO2 w celu szybszego przyjęcia się i rozrostu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Że co? Jaką Ty roślinę chce rozciąć? Taką jak w temacie, a nie rozciąć tylko przycisnąć Co do odpowiedzi na pytanie to ja heńka przykładałem kamykami tylko dlatego że świderki go wykopywały, ale i tak nie pomogło. A dlaczego chcesz go przyłożyć kamykiem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo94 Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 czyli muszę przyciąć i te co przytnę wsadzam ponownie?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo94 Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Że co? Jaką Ty roślinę chce rozciąć? Taką jak w temacie, a nie rozciąć tylko przycisnąć Co do odpowiedzi na pytanie to ja heńka przykładałem kamykami tylko dlatego że świderki go wykopywały, ale i tak nie pomogło. A dlaczego chcesz go przyłożyć kamykiem ? po to żeby rósł dalej myślałem ze będzie puszczał korzonki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 No, więc bierzesz, ucinasz i wsadzasz do podłoża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo94 Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 ok dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts