Piotrek1234 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Co powiecie o takiej obsadzie do 112 l : -4x skalar(docelowo para) - 7x kirys -7 gupik(3+4) -7/8 brzanka sumatrzańska -1+2 zbrojnik niebieski - 3x gurami(1+2) / 3x bojownik(1+2) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Co powiecie o takiej obsadzie do 112 l : -4x skalar(docelowo para) - 7x kirys -7 gupik(3+4) -7/8 brzanka sumatrzańska -1+2 zbrojnik niebieski - 3x gurami(1+2) / 3x bojownik(1+2) No więc tak: Skalary na 100% nie. Kirys ok Gupik lepiej harem 2+4 Brzanki od 10 sztuk chociaż pamiętaj, że mogą być trochę agresywne. Zbrojników parka wystarczy. Lepiej Prętnik Karłowaty 1+2/3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 U mnie brzanki pożarły gupikom ogony, więc nie wiem czy to dobry pomysł mieszać je razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek1234 Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Kurde tak mi zależało na skalarach... A co do gupików to się nie martwię bo mam drugie akwa z nimi więc jak coś nie tak będzie to przerzucę. A brzanki czytałem że najlepiej od 6 sztuk trzymać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 A brzanki czytałem że najlepiej od 6 sztuk trzymać.No nie za bardzo. One czuja się lepiej w stadach, więc 10 sztuk powinno być ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 A brzanki czytałem że najlepiej od 6 sztuk trzymać.No nie za bardzo. One czuja się lepiej w stadach, więc 10 sztuk powinno być ok. Ee przesada. 10 szt. to raczej dla ryb ławicowych a to jest stadna i 6 szt. powinno wystarczyć, choć mówi się też 8 szt. ale starczy 6 szt. 8 szt. to pewnie by miały zajęcie sobą a nie podgryzały płetwy rybom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 No ja właśnie podałem taką liczbę, aby one zajęły się sobą a nie podgrzały innych. Osobiście ja trzymałem taką liczbę i nie atakowanych innych ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts