domineek1 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Ostatnio dziwne rzeczy się dzieją z moim akwarium i szukam różnych podpowiedzi bo akwarium mam od miesiąca i moja wiedza nie jest zbyt rozległa na ten temat. Zauważyłem ze ogonek molinezji białej zaczął się łuszczyć i bardzo dużo czasu spędza przy lustrze wody. Sprzedawca w zoologicznym kazał wlać mi do akwarium lek ichtio firmy tropical. Czy wiecie może co to może być (to na tym ogonku) i czy mogę wlać ten lek bezpośrednio do akwarium czy lepiej wyłowić rybę bo boje się ze może zaszkodzić to innym rybkom. Gost: Pisownia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaś Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Najlepiej wstaw zdjęcie tej molinezji, będzie wtedy łatwiej pomóc. Skoro piszesz, że nie za bardzo znasz się na akwarystyce pewnie popełniłeś jakiś błąd. Akwarium odstało 3 tygodnie zanim wpuściłeś rybki? Filtr chodzi 24 h na dobę?Jeśli nie to może to być przyczyną problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domineek1 Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Kurdę coś czuje, ze to filtr może być przyczyna, bo na noc wyłączałem Ps: Niestety molinezji już nie zrobię zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
łuska Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Filtr musi działać 24h, to tak jakby tobie ktoś na noc tlen wyłączył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 Ostatnio dziwne rzeczy sie dzieją z moim akwarium i szukam różnych podpowiedzi bo akwarium mam od miesiaca i moja wiedza nie jest zbyt rozległa na ten temat. Zauważyłem ze ogonek molinezji białej zaczął sie łuszczyc i bardzo dużo czasu spędza przy lustrze wody. Sprzedawca w zoologicznym kazał wlać mi do akwarium lek ichtio firmy tropical. Czy wiecie może co to może być (to na tym ogonku) i czy mogę wlać ten lek bezpośrednio do akwarium czy lepiej wyłowić rybę bo boje sie ze może zaszkodzic to innym rybkomMasz napowietrzacz ? możliwe że brakuje jej tlenu lub złe parametry wody. Lub przyducha..., jaką masz temperaturę. Podaj wszystko o zbiorniku a także o ozdobach jakie masz.. kurde coś czuje, ze to filtr może być przyczyna, bo na noc wyłączałem Ps: Niestety molinezji już nie zrobię zdjecia Pamiętaj, filtr musi działać 24/7. Cały czas ma być włączony. Robiłeś testy wody ? Jak tak podaj wszystko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts