Jump to content

kiedy podmiana po restarcie

przemo94
 Share

Recommended Posts

Moim zdaniem za mało danych...

Zależy głównie czy użyłeś wody świeżej czy tej samej co była. Jeśli świeżej to w jakiej ilości? (całość? część? w jakich proporcjach?) Czy była odstana, czy prosto z kranu?

Od tych czynników w głównej mierze zależy na ile zaburzyłeś równowagę w zbiorniku i na tego podstawie można pogdybać ile potrzeba czasu, żeby się wszystko ustabilizowało.

Najlepszym pomysłem będzie jednak robić testy i reagować ;)

Moim zdaniem za mało danych...

Zależy głównie czy użyłeś wody świeżej czy tej samej co była. Jeśli świeżej to w jakiej ilości? (całość? część? w jakich proporcjach?) Czy była odstana, czy prosto z kranu?

Od tych czynników w głównej mierze zależy na ile zaburzyłeś równowagę w zbiorniku i na tego podstawie można pogdybać ile potrzeba czasu, żeby się wszystko ustabilizowało.

Najlepszym pomysłem będzie jednak robić testy i reagować ;)

Woda świeża z kranu całość nie była odstana.

No to_i źle.

Mam nadzieje że tam rybek nie wpuściłeś.

Moja ciocia z wujkiem nie_mają pojęcia na temat rybek a kupili sobie malutkie akwarium a w nim mieli 12 rybek, teraz mają 4 bo nalali wOdy świeżej z kranu i wszystkie rybki zaczeły chorować i pozdychały.

Ja podmianę robię co 2 tygodnie a całkowitą_ wymianę wody i czyszczenie zbiornika raz na 8 miesięcy w aqua 112L .

Pisownia.ECIK-GFC