przemo94 Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Tak jak w temacie restart był w tym tygodniu we wtorek kiedy podmiana wody?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordsamael Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Moim zdaniem za mało danych... Zależy głównie czy użyłeś wody świeżej czy tej samej co była. Jeśli świeżej to w jakiej ilości? (całość? część? w jakich proporcjach?) Czy była odstana, czy prosto z kranu? Od tych czynników w głównej mierze zależy na ile zaburzyłeś równowagę w zbiorniku i na tego podstawie można pogdybać ile potrzeba czasu, żeby się wszystko ustabilizowało. Najlepszym pomysłem będzie jednak robić testy i reagować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Czy robiłeś restart w ten sposób? viewtopic.php?f=43&t=11433 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo94 Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Moim zdaniem za mało danych... Zależy głównie czy użyłeś wody świeżej czy tej samej co była. Jeśli świeżej to w jakiej ilości? (całość? część? w jakich proporcjach?) Czy była odstana, czy prosto z kranu? Od tych czynników w głównej mierze zależy na ile zaburzyłeś równowagę w zbiorniku i na tego podstawie można pogdybać ile potrzeba czasu, żeby się wszystko ustabilizowało. Najlepszym pomysłem będzie jednak robić testy i reagować Woda świeża z kranu całość nie była odstana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
195miki97 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 No to_i źle. Mam nadzieje że tam rybek nie wpuściłeś. Moja ciocia z wujkiem nie_mają pojęcia na temat rybek a kupili sobie malutkie akwarium a w nim mieli 12 rybek, teraz mają 4 bo nalali wOdy świeżej z kranu i wszystkie rybki zaczeły chorować i pozdychały. Ja podmianę robię co 2 tygodnie a całkowitą_ wymianę wody i czyszczenie zbiornika raz na 8 miesięcy w aqua 112L . Pisownia.ECIK-GFC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo94 Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Masz mnie za kretyna trochę się naczytałem o tym ze nie można wpuszczać ryb zanim woda nie dojrzeje.akwarium mam już 11 lat ale teraz się bawię na poważnie Chyba zrozumiesz o co mi chodzi .ECIK-GFC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts