rafalo24x Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Witam,zastanawiam się nad kupnem dodatkowego filtra do filtrowania wody za tłem strukturalnym,akwarium mam 240 l,filtr fluval305,ale za tłem nie filtruje,myślałem o kupnie takiego małego kubełka http://allegro.pl/filtr-kubelkowy-cy20- ... 84733.html albo coś używanego,nie chce ładować w to za dużo kasy.Co o tym sądzicie?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Ten mini kubeł, kosztuje 80zł, za 90zł masz HW302 który jest 5x większy i ma o wiele większy przepływ... jednak tak czy siak moim zdaniem nie ma się w to bawić, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalo24x Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Zastanawiam się nad tym tylko z tego względu że słyszałem że za tymi tłami zbiera się dużo syfu i przez to cięzko utrzymać dobre parametry wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peltes Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Szczerze mówiąc, używanego Eheima kupisz nawet taniej, nawet jeśli nie będzie w komplecie "wylewek" to nie stanowi to problemu, można hydraulikę zrobić taniutko z rurek.. Ja za używanego "ehemka" z przepływem bodajże 460l/h dałem 57PLN, załadowałem do keramzytem i gąbką, działa pięknie mimo tego że mam już sporo lat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalo24x Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Też o tym myślałem,sam nie wiem,dziś przełożyłem tam ogólny filtr żeby troszkę przefiltrować,bede musiał jeszcze pomyśleć i popatrzeć edit Mam nie używaną głowicę powerheda przepływ 520l/h czy mógłbym ją w jakiś sposób wykorzystać do tej filtracji za tłem??Macie może jakiś pomysł,czy samo podłączenie jej i sam ruch wody mi coś pomoże? andrerw: regulamin: 6.2. Jeżeli czas od napisania ostatniego postu nie przekracza 24h, oraz nie został on poprzedzony postem innego użytkownika, należy używać opcji „edytuj”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts