Gaweł Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Witam dziś chce przedstawić moje akwarium Litraż: 23l Profilowane 40x25x25 Filtr: Wewnętrzny HJ-411B 2W 300L/h Grzałka:Z Termostatem Wimpero 25W Podłoże: Biało-Czarny Żwir 5mm PH: 7.2 Tem: 26 stopni C Fauna: Gupik pawie oczko 1+3 lub 4 samce Flora: Żabienica i jakaś roślinka nie jestem pewnien gatunku Ozdoby: Prawdopodobnie piaskowiec nie jestem pewien Fotki: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Bida z nędzą. 1. Jedna roślinka, niezbyt tu pasująca. 2. Akwarium bez podkładki/podstawki. 3. Żarówka - prawdopodobnie zwykła? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 1.Dokupie moczarki i coś jeszcze 2.Kompletnie o tym zapomniałem 3.Oświetlenie jest tymczasowe Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 1, 2011 Share Posted July 1, 2011 Ta ozdoba do wywalenia. Zamiast niego korzonek porośnięty mchem. Ta roślina to chyba jaszczurzec pochylony czy jakoś tak. Też bym ją oddał. I żwir bym wymienił na bazalt. Przynajmniej ja bym to tak widział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Mała aktulka nowe roślinki 1.Gdzie posadze moczarki 2.Teraz Oceniać Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 hallo sorki za offtopa Jak planujesz robić zdjęcia baniaka to zasłoń okna i pogaś wszystkie światła poza tym w fotografowanym baniaku. Dzięki temu nie będzie się otoczenie odbijało w szybach baniaka. koniec offtopa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 A jak sie podoba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Zamiast w drobnolistne i mszaki to ty stawiasz w jakieś duże wielkolistne rośliny w tak małym akwa. Nie rozumiem Cię... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Bojki lubią zarośnięte akwaria.Na twoim miejscu dodał bym moczarkę kanadyjską lub europejska i z 4 gałązki kabomby;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 2, 2011 Author Share Posted July 2, 2011 Oceniać lepiej czy gorzej Mała zmiana dekoracji: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Jak dla mnie to lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 3, 2011 Author Share Posted July 3, 2011 Jutro jadę po obsadę bd to 2+4 gupik pawie oczko lub 6 samców Przy okazji kupie też moczarki i może coś jeszcze, Aha i zmienie też oświetlenie więc jutro pod wieczór aktulka Mam nadzieje że wam sie spodoba Pzdr Gaweł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Byłem w zologu i sie zawiodłem Moczarek nie było bo sie nie opłaca bo i tak mało kto w lato kupuje Gupiki były chore A do innego zologa niemam czasu sie wybrać Więc roślinki kupie od kogoś na forum narazie zadbam o wygląd w sobote pojade gdzieś dalej to sie zajme obsadą pzdr Edit Za 2 dni wielka aktualka zamówiony korzeń i roślinki (jeżeli przetrwają) Myśle że bd kilka razy lepiej Oceniać teraz i potem czy lepiej Andrerw: Regulamin: 6.2. Jeżeli czas od napisania ostatniego postu nie przekracza 24h, oraz nie został on poprzedzony postem innego użytkownika, należy używać opcji „edytuj”. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 8, 2011 Author Share Posted July 8, 2011 Ponieważ tamten post jest zablokowany i już go niemożna edytować napisze ten Akwarium ma 2 nowych mieszkańców mianowicie Bojka i Ampularie Bojek jest śliczny Akwa czeka na roślinki i korzeń które przyjdą prawdopodobnie 15 Lipca Zdjęcia zamieszcze jak znajde aparat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 8, 2011 Share Posted July 8, 2011 A ja do Ciebie apeluję dalej. Wywal te wielkolistne rośliny i daj drobnolistne. Zrób to dla mnie. A jakie chcesz dokładnie kupować rośliny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 8, 2011 Author Share Posted July 8, 2011 Trzy rodzaje mchu,Rogatek,Kabomby,nawódkę dziś w zologu też jakąś kupiłem nazwy nie znam EDIT: Tu macie fotke akwarium na dzień dzisiejszy niestety nie udało mi sie uchwycić bojka w pełnej okazałości Takrze za tydzień aktulka,Stan dzisiejszy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 Udało mi sie uchwycić bojka Piękny nieprawdaż? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kałasznik Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 Napowietrzacz i niemiałem go czym zakryć to tym kamykiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Napowietrzacz i niemiałem go czym zakryć to tym kamykiem A po co Ci napowietrzniacz przy takim filtrze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 9, 2011 Author Share Posted July 9, 2011 Tzn już go niema bo bojkowi przeszkadzał Te roślinki puściłem bo okazało sie że to pływające Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 15, 2011 Author Share Posted July 15, 2011 Małą aktualka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Ciekawy litraż... Jakieś tło by się przydało... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 15, 2011 Author Share Posted July 15, 2011 Jest tło przecież Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted July 15, 2011 Share Posted July 15, 2011 Ale jakoś tak smutno Wygląda jakby to ściana była. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts