hipcio_stg 7 Posted May 12, 2013 1 super! Spróbuj wykombinować lepszy dyfuzor na lampę, bo dość mocno widać białe refleksy. Bardzo dobre prace! Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted May 15, 2013 Dziękuję serdecznie. Z dyfuzorem w tym wypadku bylo by ciężko, gdyż źródłem światła było słońce. Ale już wykonywałem próby ze zwykłą białą parasolką dyfuzyjną. Taka sztuczna chmura. Rewelacja. Fotografie cały czas wykonywałem NX1000 + redukcja nx/m42+ mieszek+industar. Nie mogę znaleźć wężyka synchro do NXa (pewnie słabo szukałem). Tu fotografie wykonane w pochmurny dzień. Tak tylko jako ciekawostkę powiem, że poprzednie i ten konik polny nie mają 5mm. 1. 2. 3.4. Share this post Link to post Share on other sites
demon_wodnik 0 Posted May 17, 2013 Dobre oko fajne fotki biedronka mnie użekła Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted May 17, 2013 (edited) Dziękuję serdecznie. Tu już moja puszka i stary Pentacon 135/2.8 MC (M42). Przysłona f=4.0 Obiektyw jak wyżej, ale inaczej wyglądajaca GO i lepiej widoczny bokeh. Edited May 17, 2013 by przemo-lukas Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted May 21, 2013 (edited) Nie można załączać plików z zewnętrznych serwerów? Ten, z którego korzystacie strasznie psuje fotografie. Edited May 21, 2013 by przemo-lukas Share this post Link to post Share on other sites
Gagatek 55 Posted June 20, 2013 Fotki super ,troszku przeraził mnie ten pająk, że takie można spotkać u nas . Można oglądać i oglądać . Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted June 20, 2013 No jeśli tamten Ciebie przeraził, to zaraz podrzucę coś lepszego. Szkoda tylko, że nie można zamieszczać zdjęć o szerokości 2000pixeli. Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted June 21, 2013 (edited) To może dzisiaj dam spokój z robalami. I w innym kolorku: Edited June 21, 2013 by przemo-lukas Share this post Link to post Share on other sites
Noname 1 Posted July 7, 2013 A to moje dzieła. Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Share this post Link to post Share on other sites
Luna 292 Posted July 7, 2013 Pięknie uchwycony kwietnik uwielbiam te pajączki, są śliczne. Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted July 15, 2013 (edited) Edited July 15, 2013 by przemo-lukas Share this post Link to post Share on other sites
hipcio_stg 7 Posted July 16, 2013 Przemo trochę za agresywne światło. Jak zastane to lepiej iść robić o świcie. Nie dość, że robale są ospałe to jeszcze światło delikatniejsze. Jak już musisz w tak agresywnym to polecam blendę transparentną/kalkę techniczną etc. Jak przez taki filtr handmade przepuścisz światełko to będziesz miał delikatniejsze cienie. Pozdrawiam! Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted July 16, 2013 Z nowego/starego szkiełka.INDUSTAR-61L/3-MC 2,8/50 Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted July 22, 2013 INDUSTAR-61L/3-MC 2,8/50 popełnił ten kadr. Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted July 23, 2013 A dzisiaj motylkowo. Niezmiennie industar 61. Share this post Link to post Share on other sites
locdog 183 Posted July 23, 2013 (edited) Edited July 23, 2013 by locdog Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted July 24, 2013 Surykatka z oliwskiego ZOO: Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted July 29, 2013 Może ktoś do mnie "wpadnie". Na fotografii jest tylko jeden przedmiot. Widelec. Reszta to światło. Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted July 30, 2013 Czy ta ważka była nad Waszką? Czuje mięte. Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted August 5, 2013 Zachód słońca i natura. Share this post Link to post Share on other sites
Noname 1 Posted August 6, 2013 (edited) Canon SX40 HS - kompakt i moje skromne umiejętności Wysłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 4 Edited August 6, 2013 by Noname Share this post Link to post Share on other sites
Luna 292 Posted August 6, 2013 Przemo-lukas, świetne zdjęcie ważki bardzo ładna ostrość na ślepiach. Skoro interesujesz się fotografowaniem owadów polecam Ci prace Igora Siwanowicza ( http://photo.net/photos/siwanowicz ) oraz Dariusza Kucharskiego ( http://dark-raptor.deviantart.com/gallery/ ). Naprawdę jest czym się inspirować Share this post Link to post Share on other sites
przemo-lukas 50 Posted August 7, 2013 Dziękuję za linki. W zachodzącym słońcu: Share this post Link to post Share on other sites