Arek3234 Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Akwarium o pojemności 60l akwarium jest 2 dni po winianie wody a ten zielony odcień to wina aparatu w telefonie Oto jest moje akwarium przemianie nowe roślinki rybki i woda Filtr Wody z odpowietrzaczem Aquael(Fan2 plus) 450l/h Grzałka wody Aquael 50v Odpowietrzacze 2 odpowietrzacze Eltime800 obydwa Ozdoby -Korzeń porośnięty mchem jawajskim (mój pomysł) -sporo roslinek *Bacopa Carolina *Bacopa Crenata *Kulki z Mchu i inne Rybki -Neonki -Gupiki -Brzanka Rekinia -Bocja -Molinezja -Gurami i Kilka innych których nazw nie pamietam ale na zdjęciach widać jeżeli ktoś wie proszę napisać jaki to gatunek dziękuje Stosowane preparaty Tropical Bactosan (wybielacz optyczny) Tropical Aquaflorion (potassium wieloskładnikowa odzywka z potasem przeznaczona dla roslin) Tropical Multimineral (Wielo składnikowy suplement mineralny przeznaczony do uzupełniania olości pierwiastków) Tropical Esklarin (+Aloevera) Pokarm -Tropical Mieszanka paszowa pełno porciowa(suchy) -Mrożone Robaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Na pewno musisz oddać Bocje i Brzanki, bo one potrzebują całkiem sporego akwarium. Woda jest mętna czy tak się tylko wydaje? Podłoże widać przekombinowałeś, bo dałeś pewnie najpierw żwir a potem piasek i trochę słabo to wygląda. Mogłeś już dać sam piasek i usunąć ten żwir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k j Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Po 1. Gupiki a nie Gubiki Po 2. Bocja?! Ta "rybka" dorasta do 25cm- Oddaj ją! widzę że masz tam chyba Gurami- do oddania. Brzanka Rekinia rośnie do 30cm- Do oddania. Po 3. Grzałka, termometr i filtr mocno rzucają się w oczy przydało by się coś z tym zrobić. Myślałem że to moja obsada jest beznadziejna, ale to co zobaczyłem tu- kopara opada... Po 4. Czytałeś cokolwiek przed założeniem akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek3234 Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 Juz mowie wydaje się że woda jest mętna bo świeżo wymieniana to przez krystalizator dolałem kilka kropel miałem filtr zewnętrzny wisiał na tylnej szybie akwarium a grzałke nie wiem od zawsze tam miałem w tym samym miejscu zawieszoną. i nie nie czytałem bo ja akwariami zajmuje sie od 6lat a wtedy nie miałem dostępu do internetu ;| i do innych źródeł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k j Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Daj ją na tył i oddaj rybki bo je katujesz... Zajmujesz się akwariami od 6lat? Robisz błędy takie jak ja po 6dniach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek3234 Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 No to po to dałem zdjęcia i pytam sie co muezę zmienić od tego jest te forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k j Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 W pierwszej kolejności to oddaj brzanke, bocje i gurami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek3234 Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 ok no ale potem co z roślinnością ? jakie podłoże do nich zastosować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k j Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Ja jestem początkujący, więc jeśli coś źle mówię to mnie poprawcie. Proponuję JBL Manado 70zł/25L Napisz jeszcze w jakiej ilości masz rybki, jakie światło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faggo Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 JBL manado Nie daje żadnych substancji odżywczych a wypłukane w wodzie zimnej i nie dokładnie utwardza wodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek3234 Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 Gupiki - 3 Gurami - 2 bocja - 2 Rekinia - 2 Neonki - 3 molinezja - 2 inne ? - 2 + 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts