Sagra Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Tak jak było w planach wystawiam nowe akwarium i mam nadzieję, że moja nowa fototapeta ;D Wam się spodoba. Poprzednie 2 Wam się nie podobały. A oto nowe: Obsada: gupiki xx roślinki: cabomba, rogatek, kryptoryny, nadwódka wielonasienna nawożenie: aquaplant, aquaflorin potassiun wymiary:60x30x25 oświetlenie: 15W aquarel+klapa Filtr: fan mini plus grzałka z termostatem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Nie jest źle, ale: - żwir trochę mi nie pasuje, nie lubię pstrokatych mieszanek - nie wiem co to za rośliny przed korzeniem, nie będą rosły za wysokie? - tło ujdzie jak rośliny je zarosną - pomyśl nad jakimiś anubiasami, microsorium na drugi plan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 anubisy sama planuję, dojdzie jeszcze mech Przed korzeniem to nadwódka i kryptoryna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 anubisy sama planuję, dojdzie jeszcze mech Przed korzeniem to nadwódka i kryptoryna Czy ten filtr da radę ?. On jest do 30L Akwarium ogólnie nie jest źle. Nie pasuję mi ten czarno-biały żwir Taki lekki nieład jest. Weź kabombe posadź w jednym miejscu ( a nie 5 łodyg z lewej a 5 z prawej ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Filtr jest przeznaczony do akwariów od 30 do 60l. i bardzo dobrze daje sobie radę. A jakie zaproponował byś podłoże? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatrix11 Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Podloże możesz dać JBL Manado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Filtr jest przeznaczony do akwariów od 30 do 60l. i bardzo dobrze daje sobie radę. A jakie zaproponował byś podłoże? Tak piszą. To co piszę nie zawsze jest prawdą. Wiem z doświadczenia że do 54L się nie nadaję. Może w 45L jakoś pociągnie, ale słabiutko. To okaże się dopiero po czasie Co do podłoża, to bardzo podoba mi się grys bazaltowy, aczkolwiek każdy ma inny gust więc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 No wszystko ok tylko właśnie to podłoże nie pasuje wgl.. Może czarny bazalt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
195miki97 Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Wszystko spoko tylko że mi też ten żwir nie pasuje;/ Tło jest naprawde fajne ale dziwi mnie czemu same gupiki.? ne sie cały zas rozmnażają więc zaraz będziesz miał ich tyle w aqua że szok:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Bazalt czarny tez mi się podoba, ale nie wiem czy będę zamieniała. Jeśli chodzi o ryby, to dojdą jeszcze neonki i pandy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziki Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 hallo dziwi mnie czemu same gupiki.? ne sie cały zas rozmnażają więc zaraz będziesz miał ich tyle w aqua że szok:P Miała nie miał, Sagra jest dziewczynką. Jak będą miały towarzystwo innych rybek to się rozmnażały nie będą? Intrygujące stwierdzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Ile byście zaproponowali neonów, gupików, pand. Czy pandy mogą być przy takim podłożu? Jeszcze: Czy Wy mieliście na akwarium gwarancję? Dostałam na klapę 24 miesiące. A to było razem zamawiane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Pand 6 sztuk. Gupików Harem 1+2/3 Neonków z 10 sztuk było by ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Jakie ryby jajorodne, łatwe w rozmnożeniu można byłoby hodować zamiast gupików z neonami, pandami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaś Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Odpowiadam na Twoje poprzadnie pytanie: na neony jest Twoje akwarium troszkę za małe. Może weź lepiej jakieś rybki typu microrasbora galaxy, są malutkie, ale bardzo ładne i odpowiedniejsze do 45 l . Przy pandach nie można mieć bazaltu i generalnie podłoży o ostrych krawędziach. Czemu koniecznie chcesz rozmnażać rybki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Hmm do głowy wpadają mi Drobniczki. Odpowiadam na Twoje poprzadnie pytanie: na neony jest Twoje akwarium troszkę za małeAkwa ma 60cm długości, więc nie jest takie małe na Neony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Hmm galaxy czemu nie? Ile sztuk galaxy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Coś koło 10, ale nie więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted June 29, 2011 Author Share Posted June 29, 2011 Galaxy 10szt, neonki 10szt, panda 6 sztuk może być? taka obsada i ilośc będzie w porządku? Galaxy łatwo się rozmnażają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaś Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Moim skromnym zdaniem 26 rybek w 45 l to za dużo i niezbyt komfortowo dla nich. Microrasbory składają ikrę, myślę, że jeśli warunki w Twoim akwarium będą dobre, to nie będzie problemu z rozmnożeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 29, 2011 Share Posted June 29, 2011 Galaxy 10szt, neonki 10szt, panda 6 sztuk może być? taka obsada i ilośc będzie w porządku? Galaxy łatwo się rozmnażają? Nie na na pewno nie Glaxy i Neonki to już będzie spora przesada. Albo jedne albo drugie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 Miała nie miał, Sagra jest dziewczynką.Na pewno nie małą dziewczynką, ale cieszy mnie fakt, że zwracasz uwagę na płeć. Dla czego nie mogę mieć neonków i galaxy>? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Dla czego nie mogę mieć neonków i galaxy>?No bo to jest małe akwarium i dwie ławice to będzie już przesada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 A jeśli zmniejszę ilość neonków/galaxy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 30, 2011 Share Posted June 30, 2011 Lepiej jest mieć jeden gatunek a większy, bo wtedy będą się lepiej czuły. A taka mieszanina nie będzie dobra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts