przemo94 Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 hej gdzieś czytałem ze jak powierzchnia wody się rusza to jest wystarczająco natleniona a przecież oryginalne filtry maja wężyki żeby łapały powietrze i przez to wylatują z nich bąbelki czy jak tafla wody się rusza to wystarczy czy nie????????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 czy jak tafla wody się rusza to wystarczy czy nie?????????Wystarczy, a co do wszystkich filtrów: - widziałeś napowietrzacz przy kaskadzie lub kuble? - we wszystkich wewnętrznych jakie miałem, a było ich kilka - usuwałem tę rurkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peltes Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Ruch tafli wystarczy, w środowisku naturalnym nie ma bąbelków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo94 Posted June 28, 2011 Author Share Posted June 28, 2011 tez zadałem sobie to pytanie a czy musi się mocno ruszać czy delikatnie???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peltes Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 Hmm, u mnie wylot kubła mam pod wodą w rogu akwa, jakieś 2cm pod powierzchnią, tafla w rogu "podnosi się" o jakiś centymetr, w rezultacie falowanie rozchodzi sie na całą powierzchnię. Dodatkowo w drugim rogu mam wylew drugiego kubełka, z tym że on nie rusza taflą. Zamontuj deszczownię i poeksperymentuj z jej położeniem, nie każdemu odpowiada chlupot wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts