lesiu681 Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Witam pierwszy raz !Mam pytanko jakie rybki do prętnika karłowatego tak żeby nie wchodziły mu w paradę i ile prętnika na 200l.Pozdrawiam ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 A jakie Ci się podobają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
195miki97 Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Ja z prętnikami trzymam molinezje.mieczyki.platynki.neonki.otoski i bocje... Mozesz mieć 2 parki i nawet ja bym dał jeszcze jedną parkę Gurami albo jedną parke taką a drugą taką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ishthar Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Prętniki karłowate trzyma się w haremach czyli jeden samiec na 2-3 samice. Do tego możesz dobrać wiele ładnych rybek. Napisz jakie Ci się podobają. Chciałbyś rybki stadne czy trzymane parami? Powiedz coś więcej o Twoich upodobaniach, bo w 200 l to już można poszaleć z obsadą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted June 27, 2011 Author Share Posted June 27, 2011 podobają mi się właśnie prętniki wszystkiego rodzaju i nie chciałbym "nawalić" dziwnych rybek tylko takich które żyłyby w symbiozie z prętnikami . Obecnie mam 3 dorosłe zebry które ciągle się rozmnażają w związku z czym przeganiają wszystko co się zbliży do gniazda , oprócz tego 3 dość duże skalary tak na oko po 12 cm wysokości kilka neonek 2 kardynałki 2 kiryski 2 glonojady i 1 bocja siatkowana . Kiryski , glonusie i bocja zostają a co do reszty nie jestem pewien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ishthar Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Kiryski to ryby stadne więc dokup tak żeby było ich 6 lub więcej, tylko tego samego gatunku. Bocja siatkowana to gatunek ławicowy, więc od 10 sztuk w górę, tylko nie wiem czy nie za dużo by ich było, ponieważ tak jak kiryski są to rybki żerujące na dnie. Kardynałki to również ryby stadne, neonki też.. Więc albo je oddaj albo dokup po kilka/kilkanaście sztuk. Myślę, że dwa stadne gatunki mógłbyś trzymać przy Prętnikach, ale lepiej niech się wypowiedzą inni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Zebry oddać. Skalary jak już są dorosłe to może być problem, żeby dodać jakąś ławice małych rybek. I musisz oddać coś z Kirysków, Zbrojników czy Bocji, bo za dużo tego będzie. Proponuję: Prętnik 1+3 Skalar 1+1 Neonki 20 sztuk Zbojniki Para, Kirysek 6 sztuk, Bocje 6 sztuk - Wybrać dwa gatunki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted June 30, 2011 Author Share Posted June 30, 2011 Dzięki ! pokombinuje coś z tą obsadą i jak będzie już widać jakieś efekty to pokaże galerię ! pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts