LocoSabo Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Witam Z dnia na dzien zakupilem wiekszy akwarium 240 l 120x40x50 (profil) , poprzedni to 120 l . W zasadzie jest to drugie akwarium w moim zyciu i to w przeciagu jednego roku . W zestawie oswietlenie ktore daje nam powyzej 0,5 wat na litr wody , filtr zewnetrzny i wewnetrzny , nie brakuje roslinek ,korzeni ,kokosow . Podklad JBL Manado + delikatnie przesypany zwirek bialy i czarny . W polaczeniu dwoch zbiornikow mam maly metlik jaka obsade zrobic . Nie bede wypisywal co mam tylko napisze jaka obsade chcialbym miec . A was prosze o podpowiedzi . Neonki innesa - 20 szt Razbora klinowa - 15 szt Pretnik karlowaty- 2 szt lub wiecej Zbrojnik niebieski - 4 a 6 szt Kirysek panda - 4 a 6 szt Kirysnik czarnoplamisty - 2 szt Kosiarki - 4 szt Bocja wspaniala + bocja striata - 1 szt+1 szt Piskorki - 3 szt Pielegnice ramireza lub kakadu tutaj chcialbym otrzymac wasza porade ile sztuk i jakich , bardzo mi sie podobaja te rybki i musze je miec A dopisze jakie ryby czekaja na nowego wlasciciela , moze z tego cos uda nam sie zrobic Gurami , plaskoboki, molinezje, neon czarny, kirysek pstry, duzy glonojad okolo 25 cm , kardynalki. Przepraszam za bledy i czekam na wasze sugestie . Dziekuje i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 Neonki innesa - 20 szt Razbora klinowa - 15 szt Pretnik karlowaty- 2 szt lub wiecej Zbrojnik niebieski - 4 a 6 szt Kirysek panda - 4 a 6 szt Kirysnik czarnoplamisty - 2 szt Kosiarki - 4 szt Bocja wspaniala + bocja striata - 1 szt+1 szt Piskorki - 3 szt Neon ok Razbora ok Prętnik Harem 1+3 Zbrojnika zostaw parę Kirysków daj przynajmniej 6 sztuk jednego gatunku Kiryśniki,kosiarki,bocje bym odpuścił i ewentualnie dał 6 sztuk piskorek. Możesz dać Harem Kakadu 1+3/4 lub Ramireza parkę albo dwie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted June 26, 2011 Share Posted June 26, 2011 JBL Mando wymieszane z białym żwirkiem nie będzie dobrze wyglądać(moje zdanie). Lepiej zrób jedno stadko(lepiej wygląda). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts