karolkal Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Witam wszystkich Zaczne od poczatku Mam akwarium 112l, filtr JBL 700e, grzalka 75W, oświetlenie 1x18W opti natural, 1x18W opti plant temp. 26-30 Ryby: - 1x glonojad - 2x skalar - 2x kirysek spizowy - 1x mieczyk - 3x molinezja - 2x danio - 3x brzanka -10x gupików Mam problem z woda jest jakby zabrudzona pływa w niej cos co ja nazywam śniegiem lub kurzem. Akwarium zalozone miesiac temu do filtra dodalem zestaw startowy SERY (bakterie) do żwiru dolożylem kulki nawozowe. Wczoraj sprawdzalem parametry wody wszystko ok tylko pH lekko podwyższone ( dzis zakupilem pH minus doprowadze do porządku) Prosze o pomoc i rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Na początku trzeba koniecznie zmienić obsadę, bo jest fatalna... Co od wody to wrzuć jakieś zdjęcie, bo ciężko powiedzieć co to jest. Tak z marszu to proponowałbym zrobić większą podmiankę z 40% wody. A i koniecznie zmiana obsady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Zgaś światło na 2 dni, to pewnie pierwotniaczek. Zrób zdjęcie po zmroku z lampą błyskową jak będzie dużo "pyłu" to się potwierdzi teza bądź nie. Opcjonalnie masz za podłoże piasek i fruwa po akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkal Posted June 25, 2011 Author Share Posted June 25, 2011 W podłożu nie ma piasku jest sam żwir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted June 25, 2011 Share Posted June 25, 2011 Wygaś światełko jak pisałem, powinno być dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts