thenar2004 Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Witam pewnie po raz kolejny pytanie o odmulanie dna. Akwarium mi pięknie zarosło ale chciałbym posadzić trawniczek tylko że podczas odmulania zrusza się żwirek a potem mam zupę z trawy w akwarium czy jest na to jakiś sposób i czy brak odmulania będzie bardzo groźny oraz czy w ogóle wchodzi w grę ??? Dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Polecam wsadzić wężyk tj. do ściągania wina i zassać go ( tylko się nie napij ). Najlepiej przymocować go do czegoś sztywnego aby można było nim sterować w akwa. Ja tak robiłem z początku. Jest to dobry sposób. Delikatnie wciąga osad razem z wodą. Teraz mam filterek z deszczownią i nie odmulam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thenar2004 Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 ja mam normalny filtr aquael fan 2, podmianki jakieś 25% wody na tydzień i mam taki odkurzacz na baterię i mimo to wyrywa mi małego heńka ze żwirku jak odkurzam :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafikrafiki Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Więc polecam wężyk, na pewno nie stwarza takiego ciągu jak odmulacz na baterie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thenar2004 Posted June 24, 2011 Author Share Posted June 24, 2011 oki będę próbował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts