leonII Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Witam Chciałem zaprezentować moje pierwsze akwarium. Proszę o porady co trzeba zmienić jeżeli chodzi o rośliny i ogólnie o wystrój. Akwarium 60l założone na początku lutego 2011 -filtr z napowietrzeniem -grzałka 50W z termostatem -oświetlenie standardowe 15W -dwa korzenie Obsada -neon inesa x 9 -gupik endlera x 5 -platka koralowa 1+2 -bojownik x 1 -kirys panda x 5 + 1 pstry do oddania jak podrośnie -helena x 2 -ampularia x 2 Rośliny (nie jestem pewien) -kryptoryna -wgłębka na korzeniu -reszta to prezenty i nie wiem co to jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Ładnie dokup z 6 neonków i jednego kiryska pande Ale czegoś mi tu brakuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonII Posted June 22, 2011 Author Share Posted June 22, 2011 Ładnie dokup z 6 neonków i jednego kiryska pande Ale czegoś mi tu brakuje No właśnie dzisiaj spędziłem na oglądaniu różnych baniaków z dwie godziny i też mi czegoś brakuje, tylko czego? Kiepski w tym jestem. Pomóżcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gupik 200343 Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Z roślin widzę rogatka, anubiasa, jak wspomniałeś kryptoryna nana, a reszta jest ok. Wspomnę też o całości akwarium 8/10 Akwarium jest ładne, zielone. Neonki lepiej wyglądają przy ciemny podłożu. Możesz dodać tło jakieś ciemne i tego mi tu brakuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonII Posted June 22, 2011 Author Share Posted June 22, 2011 Z roślin widzę rogatka, anubiasa, jak wspomniałeś kryptoryna nana, a reszta jest ok. Wspomnę też o całości akwarium 8/10 Akwarium jest ładne, zielone. Neonki lepiej wyglądają przy ciemny podłożu. Możesz dodać tło jakieś ciemne i tego mi tu brakuje. Dzięki. Tło jest. Z czarnego kartonu. Tylko jak robiłem zdjęcia to od przedniej szyby w akwarium odbijało się światło dzienne i może dlatego nie widać efektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Przydałby się czerwony kontrast wśród roślin, no i jak dla mnie to za jasne podłoże. Jeśli już idziesz w Amerykę to zrób bardziej bw z żabienicami - jak masz - , z herbaciana wodą i liśćmi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonII Posted June 22, 2011 Author Share Posted June 22, 2011 Przydałby się czerwony kontrast wśród roślin, no i jak dla mnie to za jasne podłoże. Jeśli już idziesz w Amerykę to zrób bardziej bw z żabienicami - jak masz - , z herbaciana wodą i liśćmi.Może masz rację z tymi czerwonymi roślinami, ale przy moim oświetleniu i bez CO2 może być ciężko. Chyba że jest coś czerwonego bez specjalnych wymagań to podpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael.Waw Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Kryptokoryny nie są zbyt wymagające, jest ich dużo więc poszukaj odpowiadającego sobie gatunku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Zmien podłoże na czarne i zamiast tego kamienia wsadz tam duży korzeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonII Posted June 23, 2011 Author Share Posted June 23, 2011 Zmien podłoże na czarne i zamiast tego kamienia wsadz tam duży korzeń To nie jest kamień tylko korzeń bryłowy, a jeżeli chodzi o duże korzenie to narazie odpuszcze bo nie zamierzam robić totalnej rewolucji. Bardziej zależałoby mi na podpowiedziach typu czy trzeab coś przesadzić i co dać na przód mało wymagającego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gupik 200343 Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Na przód możesz dodać więcej kryptoryny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts