Grzesiek Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Ktoś ostatnio polecił mi dołożyć do akwarium taką rybkę. Póki co, wiem że o nią trudno w sklepie a i google są ubogie w jakieś szczegóły dotyczące hodowli. Czy te ryby są naprawdę łagodne? Boję się o moje krewetki, które są jeszcze malutkie. Może jakieś własne doświadczenia? Linki? Będę wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Ta ryba jest z natury spokojna i wymaga spokojnego towarzystwa. Najlepiej czuje sie z mniejszymi kąsaczami oraz sumikami w akwarium z duza iloscia kryjowek. Nie wiem jak boliwijskie by zareagowaly na kakadu.. Podejrzewam, ze nie bylyby zachwycone. Moim zdaniem albo kakadu albo boliwijskie. Ale zarowno dla jednych jak i drugich musisz zrobic wiecej kryjowek i dosadzic roslin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 10, 2009 Author Share Posted February 10, 2009 Nie mam kakadu, zostały mi neony, gupiki, kiryski i krewecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Przy boliwijskich krewetki zostaną zjedzone, są to dość agresywne pielęgnczki Proponuję zalogować się na apisto, tam znajdziesz o nich niezłą bazę informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 Ale lipa nie dość że bardzo rzadko spotykana ryba i ciężko ją dostać to jeszcze uwaga - 30zł za parę! :/ chyba zrezygnuję i pomyślę o jakichś prętnikach.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts