caliber 0 Posted May 28, 2011 Witam dostałem butlę co2 i teraz moje pytanie co potrzebuje żęby mogła ona pracować w moim akwarium czy istnieją takie komplety na allegro ?? do tej pory stosowałem Ec easy life jest lepsze od bulti ?? (na 2 akwarium trochę szybko sie kończy ) jak to wychodzi cenowo co się lepiej opłaca proszę o pomoc Share this post Link to post Share on other sites
Ktoś 2 Posted May 28, 2011 Tak, istnieje taki zestaw na allegro bez butli. Więc jest to chyba to co Ciebie interesuje http://allegro.pl/mini-kompletny-zestaw ... 39680.html Co do ceny to różnie bywa. U mnie 1,5 kg butla kosztuje 8,5zł. Share this post Link to post Share on other sites
caliber 0 Posted May 28, 2011 a na ile starcza ci butla ?? bo litr easy kosztuje 80 zł około starcza na 2 - 3 miechy Share this post Link to post Share on other sites
Janusz 0 Posted May 29, 2011 Tu zerknij: viewtopic.php?f=53&t=31690 Share this post Link to post Share on other sites
skorupa123 0 Posted May 29, 2011 do tej pory stosowałem Ec easy life jest lepsze od bulti ?? (na 2 akwarium trochę szybko sie kończy ) Nie jest lepszy od butli, EC nigdy nie zastąpi butli. było już tematy co jest potrzebne do startu butli Share this post Link to post Share on other sites
rafalo24x 0 Posted May 29, 2011 u mnie butla 1,5l w akwarium 240l starcza mi na jakies 3 4 miesiące,a koszt nabicia to 8zł. Share this post Link to post Share on other sites
Ktoś 2 Posted May 29, 2011 U mnie starcza na jakieś półtora miesiąca, ale chodzi 24/7. Share this post Link to post Share on other sites
caliber 0 Posted June 6, 2011 mam takie pytanie czy gaz do migomatu to jest co2 lub mieszanka co2 i argonu więc np czy to co2 mogę nabić tam gdzie obsługują różne warsztaty i sklepy spawalnicze ? Share this post Link to post Share on other sites
akwa1993 0 Posted June 6, 2011 Do spawanie nie wykorzystuje sie co2 tylko argon albo hel Share this post Link to post Share on other sites
grzegrzół 4 Posted June 6, 2011 Widać kolego masz małe pojęcie o spawaniu.Co2 wykorzystuje się do spawania w technice mig-mag. Taką butlę i co2 można stosować w akwarystyce(szara butla) kupisz ją w punkcie do nabijania i legalizacji gaśnic. Share this post Link to post Share on other sites
akwa1993 0 Posted June 6, 2011 często spawam migomatami i jeszcze nie widziałem żeby było w osłonie co2 Share this post Link to post Share on other sites
caliber 0 Posted June 6, 2011 z tego co wiem to w migomacie spawa się mieszanka co2 i chyba argonu lub samym co2 , mieszanka jest ogólnie lepsza ok dziękuje w takim razie będę mógł na bić w punkcie spawalniczym ;] Share this post Link to post Share on other sites