djmoniska Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 Moja redka chodziła z jajeczkami pierwszy raz, dziennie na nią patrzyłam, szukałam jej po akwa... czy żyje czy już nie urodziła przypadkiem itp. Dziś patrzę a ona bez jajeczek! (wczoraj je jeszcze nosiła) zaczełam szukać małych, godzine wpatrywałam się w akwa i nic :( nigdzie ich nie ma w akwa mam tylko 4 neonki raczej ich nie zjadły tym bardziej że mam rużo roślin. Gdzie one są? może ona zrzuciłą jajeczka a dopiero za jakiś czas z nich wyjdą krewecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
red eye Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 godzine wpatrywałam się w akwa i nic :( nigdzie ich nie ma w akwa mam tylko 4 neonki raczej ich nie zjadły tym bardziej że mam rużo roślin. Gdzie one są? Możesz wypatrywać i kolejną godzinę i też nic nie znajdziesz. Młode się schowały w rośliny i szybko nie wyjdą. U mnie lubią siedzieć np. we wgłębce i czasami zobaczę taką małą, dosłownie 4 mm-ową krewetkę. Za jakiś czas gdzie nie spojrzysz będzie czerwono. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon23 Posted May 19, 2011 Share Posted May 19, 2011 Krewetki po urodzeniu mają 3 mm, ja jedną zauważyłem przypadkiem, i to była taka biała kropeczka, więc możesz je ujrzeć w najgorszym razie nawet dopiero za tydzień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts