Jump to content

Jaki zbiornik?

jacekppg
 Share

Recommended Posts

Jestem przed zakupem zbiornika 200l i chciałbym się dowiedzieć jakie preferujecie proste czy profilowane, nie wiem na które mam się zdecydować. Proszę o wypowiedzi za i przeciw, do tej pory miałem 80l proste i jakoś kusi mnie pro

Jestem przed zakupem zbiornika 200l i chciałbym się dowiedzieć jakie preferujecie proste czy profilowane, nie wiem na które mam się zdecydować. Proszę o wypowiedzi za i przeciw, do tej pory miałem 80l proste i jakoś kusi mnie pro

Każdy pewno będzie miał inne zdanie, ale cóż kwestia gustu ;)

Ja nie przepadam za profilowanymi, no jest wyjątek ( jak są większe, profilowane podoba mi się takie 112L ;) )

Jeżeli Ponad 112L to natomiast lepsze proste ;)

Profilowane które mają pojemność do 45L są brzydkie. Wyglądają jak słoik :zamieszany:

Pewno uważasz że to dziwne to co napisałem? Ale każdy ma inny gust, a o gustach się nie dyskutuję ;) :aniol_diabel:

Ja posiadam proste 450l. I według mnie jest lepsze od profilowanego z tego względu, że lepiej jest je czyścić ponieważ nie ma tych łuków przy, których czyścik na magnes w poziomie może mieć problem z odczepianiem. Tak mi się wydaje, nie wiem czy mam rację bo nie miałem nigdy profilowanego, jeśli to brednia to przepraszam. Pozdrawiam.

Ok decyzja zapadła na proste dzięki za fachową poradę, ale mam jeszcze dylemat otóż mam możliwość zakupu zbiornika 100x40 i wysokość 50 lub 60cm. Obawiam się że w tej 60-ątce może być słabo z doświetleniem. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Share

• Create New...