Zosia Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 Mam 21 rybek: 8 gupików, 6 neonów czerwonych, 3 razbory klinowe, 2 sumiki szkliste, 2 otoski. Chcę kupić nowe 112l akwarium i przenieść te ryby. Czy dokupić jeszcze inne ryby?? Z góry dziękuję Pley: Przenoszę do swojego działu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agunia997 Posted May 18, 2011 Share Posted May 18, 2011 No to sporo jak na 54l . Co do kupna nowych ryb przy zmianie akwa na większe to myślę tak: 8 gupików- można zmniejszyć ilość, najlepiej dać harem ( 1 samiec, 2 samiczki) 6 neonów czerwonych- no ok, ale jeśli akwa ma być 112l to można dać nawet 20 szt. 3 razbory klinowe- masz wybór, albo neon, albo razbora 2 sumiki szkliste- no jest to ryba, która lepiej czuje się w stadku co najmniej 4 szt. , ale one dorastają nawet do 15 cm, a więc akwa 112l może po pewnym czasie stać się małe, zamiast nich można pomyśleć nad innymi rybkami, np. parka P. Ramireza 2 otoski- no one również są stadne, a więc można dokupić kilka (tak żeby było z 5 szt.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zosia Posted May 20, 2011 Author Share Posted May 20, 2011 Zastanawiałam się nad skalarami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krapepe Posted May 20, 2011 Share Posted May 20, 2011 Jeśli skalary to nie neonki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted May 20, 2011 Share Posted May 20, 2011 Zastanawiałam się nad skalarami. Na skalary akwarium za małe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zosia Posted May 21, 2011 Author Share Posted May 21, 2011 Zastanawiałam się nad skalarami. Na skalary akwarium za małe. A jakie musi być?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro_Jamal Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Skalary rosną bardziej wzwyż niż wzdłuż (przez ich płetwy). Dlatego dla nich lepsze jest po prostu wyższe akwarium niż te standardowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrs.Wolf Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Wysokość min. 50 cm, więc najmniejszy litaż to standardowa 200l. Ale tak jak mój przedmowca polecam akwa niestandardowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akwarysta xenn Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 możesz zrobić tak glonojady 1+1 harem mieczyka 6 kirysków panda 1+1 pielęgnicy ramirez 8 neonków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kroni Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 ja mam takie tak akwa wysokie do zbycia 70 dł,60 wys,30 szer. z pełnym wyposażeniem i oddam za grosze mandy29: To załóż temat w dziale giełda lub wyślij PW do autorki tematu, a nie robisz OT w obsadach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts