Ssmi Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Kilka pytań o red cherry, proszę ważne ? jak się opiekować red cherry tzn. chcę założyć krewetkarium 15l 1.i tak, czy jak kupie napowietrzacz to musi być filtr, 2.muszą mieć pokrywę koniecznie ? 3. grzałka do 15l jaka najmniejsza, i jaka temp. dla nich ? 4. mech, a jakieś roślinki oprócz mechu 5. moge na początek kupić 6 i żeby się rozmnożyły ? 6. czy mi zdechną ? bo jednak inwestowanie w nie trochę kosztuje i potem trochę głupio jak by zdechły, powiedzcie mi takie najważniejsze informacje o nich proszę was to ważne, chcę mamie zrobić prezent na imieniy bo o red cherry marzyła to kontynuacja postu na który nie otrzymałam odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted May 16, 2011 Share Posted May 16, 2011 Ważne jest to, żeby pytania na temat krewetek zadawać w dziale "Krewetki", a nie "Rybki". Przeniosłem. W każdym razie przechodząc do konkretów. 1. Odwrotnie. Filtr musi być, napowietrzacz nie. 2. Nie koniecznie, aczkolwiek potrafią wyskoczyć. 3. Najmniejsza standardowa z termostatem 25W. Temperatura: http://www.google.pl/search?sourceid=ch ... red+cherry 4. Zależnie od oświetlenia, nawożenia, podawania co2 itd. 5. Tak. 6. Kiedyś na pewno. Jak nie zadbasz o akwarium to nawet prędzej niż później. PS: Zdania, szczególnie takie po kropce, zaczynamy dużą literą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts